17 Şubat 2010 00:00

Siyasi parti liderlerine çağrı

Sayın Erdoğan, Baykal ve Bahçeli artı genel başkanlarının önünde tüm düğmelerini ilikleyen değerli milletvekilleri, inanın ki, ne yapmak istediğinizi bilmiyorum.

Paylaş

Sayın Erdoğan, Baykal ve Bahçeli artı genel başkanlarının önünde tüm düğmelerini ilikleyen değerli milletvekilleri, inanın ki, ne yapmak istediğinizi bilmiyorum. İnsanın biraz vicdanı sızlar, vicdanı. Bu ne Allah aşkına böyle, ülke yönetiyorsunuz ülke, bakkal dükkanı değil. TBMM’yi bu kadar küçük düşürmeye, bu kadar etkisizleştirmeye hiçbirinizin hakkı yok. Bizler, kavga istemiyoruz. Neden insanları kutuplara ayırıyorsunuz?
Dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı ile kurtuluş savaşını kazanan bu milletin sabrını zorlamayın. Bu millet her şeyin farkında. Aramıza nifak tohumları ekmeyin. Beyler, sizler kimsiniz ve ne hakla bu ülkenin huzurunu bozmaya yeminli müşavirler gibi çalışıyorsunuz? Farkında değilsiniz sanırım. Yoksa gözlerini hırs, ihtiras ve oy denen sevimsiz şeyler mi bürüdü?
Ufak bir lafım da yargı mensuplarına. Siyasi partilerin sözcülüğünü bırakın da biraz da aziz Türk milletinin sözcüsü olun. Adalet sistemi ve ekonomisi bozuk bir ülke, Büyük Atatürk’ün hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşamaz. Bunu bilmeniz lazım. Benim gibi lise mezunu bir cahil vatandaş biliyorsa, gerisini varın siz hesap edin. Yargı, bir ülke için hayati önem taşıyan bir kurumdur. Lütfen ama lütfen yargıyı siyasileştirmeyin. Değerli yargı mensupları, Ağrılı Nadir, Çanakkaleli Ali, Adanalı Vedat ve Trabzonlu Hacı Ali sizlerden herkese eşit şekilde pay dağıtmanızı istiyor. Buna da hakkımız var sanırım.
Kimse dokunulmaz değildir. İster TSK içinde yanlış yapan insanlar, ister Cumhurbaşkanı ister Başbakan olsun. Kim yanlış yapmışsa adalet önünde hesabını verecek ve de vermelidir. Ayrıca, milletvekili dokunulmazlığının da bir an önce kaldırılmasında aciliyet vardır. Kimse imtiyazlı ve üstün olamaz. Adalet önünde herkes eşittir. Suçlu veya suçsuz. Böyle olmalı ki herkesin yargıya güveni pekişsin.
Bir çağrım da üniversite rektörlerine, lütfen hocam yalvarırım sizlere ne olur o gencecik çocukları belli ideolojilere yönlendirmeyin ve bir kalıba sokmayın. İnsan sevgisini aşılayın. Ülkemizdeki insanların, etnik kökenleri ne olursa olsun kardeş gibi yaşamalarına öncülük edin. Bu arada beni merak ediyorsanız Kürt ama Türk vatandaşıyım. Ülkemizde yaşayan tüm insanların hak, hukuk, inanç ve kültürel hakları anayasal güvence altına alınmış yepyeni bir sivil anayasa yapılması acil gerekmektedir.
Canım ülkem ümit ederim ki, herkes bu saatten sonra şapkasını bir kez daha önüne koyup düşünsün. Ülkemin tüm insanlarına saygı ve sevgilerimi sunar cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun isterim. Herkesin barış ve kardeşlik duygularıyla yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum.
Nadir Bagana
(Menemen/İzmir)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Elifler onlar artık başbakanzedeler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...