18 Şubat 2010 00:00

Yarım limon=9 yıl hapis

Suç delili olarak yarım limon ve polis tutanağı, Murat Baran ve Ferdi Demirkıran’ın tutuklanmasına yetti.

Paylaş

Suç delili olarak yarım limon ve polis tutanağı, Murat Baran ve Ferdi Demirkıran’ın tutuklanmasına yetti. Baran ve Demirkıran, yasadışı örgüt adına eylemde bulunmak, yasadışı örgütün propagandasını yapmak ve polise mukavemet suçlarından 9 yıl 9ay 6 gün hapis cezasına çaptırıldı.
Adana mahkemeleri, verdikleri kararlarla dikkatleri üzerlerine çekmeye devam ediyor. Daha önce birçok çocuğa polise taş attıkları gerekçesi ile hapis cezası veren mahkemeler, şimdi de üzerinden yarım limon çıkan ve polis tutanağından başka bir delil olmayan iki gence, 9 yıl 9 ay 6’şar gün hapis cezası verdi.
Mersin Şevket Sümer Mahallesi’nde 15.02.2009 tarihinde gerçekleşen eylemlere katıldığı iddiası ile yargılanan Murat Baran ve Ferdi Demirkıran’ın gözaltına alınmalarının ardından, üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Murat Baran’ın üzerinden çıkan yarım limonun gazdan etkilenmemek gerekçesi ile taşındığı iddia edilerek hazırlanan polis tutanağı ile mahkemeye sevk edilen sanıklar, çarşamba günü görülen duruşmalarında 9 yıl 9 ay 6 gün hapis cezasına çaptırıldı. Sanıklara, yasadışı örgüt adına eylemde bulunmak, yasadışı örgütün propagandasını yapmak ve polise mukavemet suçlarından ceza verildi.
SOKAKTA YAKALAMIŞLAR
İddianamede, olay yerinde bir kısım şahısların yolu trafiğe kapatarak eylem yapıp yasadışı örgüt lehine slogan attığı, müdahale eden güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli attığı, kovalamaca neticesinde Ferdi Demirkıran ve Murat Baran’ın ara sokaklarda yakalandığı iddia edilmişti. Baran savunmasında, akrabalarını ziyarete giderken yolda gösterici grupla karşılaştığını, herhangi bir sıkıntı yaşamamak için yan sokaktan yoluna devam ettiğini, bu esnada güvenlik güçlerince gözaltına alındığını söyledi. Murat Baran’ın yakalandığı esnada üzerinden çıkan yarım limonun ise yasadışı örgüt adına eylemde bulunmak suçunun delili olduğu ileri sürülmüştü. Aileler, hiçbir delil bulunmamasına rağmen verilen bu cezaları haksız bulduklarını dile getirdiler. (Adana/EVRENSEL)
Tugay Bek
ÖNCEKİ HABER

YÖK GENEL KURULU BUGÜN TOPLANIYOR

SONRAKİ HABER

BAŞSAVCININ ELiNDEKi SON DOSYA: Fethullah Gülen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...