18 Şubat 2010 00:00

Kaşıkla verilen kepçeyle alındı

ULAŞIMA ve yemek fiyatlarına yapılan zamlar öğrencilerin bütçesini daha da zora soktu.

Paylaş

ULAŞIMA ve yemek fiyatlarına yapılan zamlar öğrencilerin bütçesini daha da zora soktu. Adana’da ulaşıma yapılan zamların hemen ardından Çukurova Üniversitesi’nde yemeklere de zam yapıldı. Bir öğün yemeğin 2.5 lira olduğu üniversitede, zam yağmuruna karşı öğrenciler dağıttıkları bildiriler ve topladıkları dilekçelerle mücadele ediyorlar.
YEMEK HAYAL OLDU
Çoğu işçi ve emekçi çocuğu olan öğrenciler, asgari ücrete yapılan yüzde 4, emekli maaşlarına yapılan yüzde 4.8 zamla kıt kanaat geçinmek zorunda kalıyor. Dönemin başında öğrenim kredisine ve burslara sadece yüzde 11 oranında zam yapılırken, yemekhane ve ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 25 ve yüzde 28 arasında değişen zamlarla öğrencilere kaşıkla verilen kepçeyle geri alındı. “Yemekhanede yemek yemek artık hayal oldu” diyen öğrenciler, “Simit-ayranla mı beslenmeli, okula yürüyerek mi ulaşmalı?” diye kara kara düşünüyorlar. Parasız eğitimin her öğrencinin hakkı olduğunu dile getiren öğrenciler, hem kendilerinden milyarları bulan tutarlarda harç ücreti alındığını hem de barınma, ulaşım, beslenme gibi en temel ihtiyaçlarına zam üstüne zam yapıldığını belirttiler.
Öğrenciler dönem başında harçlara yüzde 500 zam yapmayı düşünen hükümetin, öğrencilerin mücadelesi sonucunda geri adım atmak zorunda kaldığını ve aynı şekilde mücadele ederek ulaşıma ve yemekhane ücretlerine yapılan zamları geri püskürteceklerini dile getirdiler.
Ayrıca öğrenciler diğer üniversitelere göre en pahalı yemeklerden birinin Çukurova Üniversitesi’nde yendiğini ifade ettiler. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İki gazeteci sanık bir arada

SONRAKİ HABER

AKP ‘bağımlı’, ‘kontrollü’ insan hakları tasarlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...