18 Şubat 2010 00:00

TEKEL direnişinin sesi olacaklar

KESK’e bağlı sendikaların Bursa şubeleri, TEKEL işçilerinin mücadelesini yükseltmekte kararlı.

Paylaş

KESK’e bağlı sendikaların Bursa şubeleri, TEKEL işçilerinin mücadelesini yükseltmekte kararlı. TEKEL işçilerinin aynı zamanda kendileri için de direndiğini ifade eden şubeler, bir yandan da halkı bilgilendirmek için çalışma yürütüyorlar.
BES Bursa Şube Başkanı ve KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, 4-c ve 4-b dayatmasının sadece TEKEL işçilerini değil, kamu çalışanlarını da tehdit ettiğini söyledi. Bu nedenle TEKEL işçilerinin mücadelesini kendi mücadeleleri olarak gördüklerini söyleyen Ayyılmaz, yapılan tüm eylemlere katıldıklarını ve katılmaya devam edeceklerini bildirdi.
SİMGE OLDULAR
Tüm Bel-Sen Bursa Şube Başkanı Zeki Büke büyük bir direniş gerçekleştiren TEKEL işçilerinin simge haline geldiğini söyledi. Direnişin ülke sınırlarını dahi aştığına dikkat çeken Büke, desteğini arttırarak devam edeceğini bildirdi. Saldırıların ancak sınıf dayanışmasıyla püskürtülebileceğini ifade eden Büke, alınacak kararlara en ileri düzeyde katılım göstereceklerini ve “Ankara’daki direnişin Bursa’dan sesi” olacaklarını belirtti.
SES Bursa Şube Başkanı Candan Coşkun da, TEKEL işçilerinin bütün emekçilere yol gösterdiğini kaydetti. Emekten yana kesimlerin direnişi halka anlatmak gibi bir görevi olduğunu vurgulayan Coşkun, SES olarak TEKEL işçilerini herkes için direndiğini anlatan bildiri ve broşürler çıkarttıklarını anlattı. 4-c dayatmasıyla emekçilerin iş güvencesinin yok edilmesine sessiz kalmayacaklarını söyleyen Coşkun, . 20 Şubat’ta TEKEL işçilerinin yanında olacaklarını bildirdi.
HAK MÜCÜADELEYLE ALINIR
Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cemal Akkurt ise TEKEL işçileriyle birlikte mücadele etme konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. KESK Danışma Kurulu’nda 4-c, 4-b gibi uygulamalara karşı mücadeleyi yükseltme kararı aldıklarını hatırlatan Akkurt, birlikte mücadelenin önemine dikkat çekerek sendikaların ve emekten yana kurumların birliği sürdürmesi gerektiğini söyledi. Emekçilere hiç kimsenin durduk yere hak vermeyeceğini anlatan Akkurt, TEKEL işçilerinin gösterdiği gibi hakların ancak mücadeleyle alınacağını belirtti. (Bursa/EVRENSEL)
Önen Ersin
ÖNCEKİ HABER

Eylemler açıklandı

SONRAKİ HABER

Her hastanede TEKEL mücadelesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...