18 Şubat 2010 00:00

Eylemler açıklandı

Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen’in temsilcileri Kocaeli’nde ortak açıklama yaptı.

Paylaş

Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen’in temsilcileri Kocaeli’nde ortak açıklama yaptı. Konfederasyonlar adına konuşan Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar “Kocaeli’nde TEKEL işçilerine dayanışma için sendikaların yeterince destek olamadığı gibi eleştiriler alıyoruz. Bu eylem takvimi, bu eleştirilere de yanıt olacaktır” dedi. Uyar eylem takvimini şöyle açıkladı: “18 Şubat saat 17.00’de İstanbul’dan gelen yürüyüşçüleri karşılayacağız. Aynı gün sendika binalarına TEKEL işçileriyle dayanışma pankartları asılacak. 19 Şubat Merkez Bankası önünde toplanılarak İnsan Hakları Parkı’nda oturma eylemi yapılacak. 20 Şubat’ta Ankara’ya gidilecek. ”
KESK Dönem Sözcüsü Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş tüm Kocaelilileri eyleme katılmaya çağırdı.
Bu arada Kocaeli TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu 28 Şubat’ta Kocaeli’de miting yapma kararı aldı. Emek Partisi ise mahalleler ve işyerleri önünde TEKEL işçileriyle dayanışma bildirileri dağıtıp 1 liranı paylaş kampanyasını sürdürürken, TKP de imza topluyor.
TAM DESTEK
Balıkesir’de de 4 konfederasyon temsilcileri yaptıkları ortak açıklamayla Balıkesirlileri TEKEL eylemlerine katılmaya çağırdı. Ortak açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Sibel Öztürk Tarakçı pankart asma ve Ankara’ya gitme kararlarını dışında 19 Şubat’ta Salih Tozan Kültür Merkezi yanındaki alanda oturma eylemi yapacaklarını bildirdi.
Bu arada Bursa’da Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları, destek amacıyla 1 günlük açlık grevine başladı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

MERSİN’DE İMZA KAMPANYASI

SONRAKİ HABER

TEKEL direnişinin sesi olacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...