18 Şubat 2010 00:00

AKP’nin politikası baskı ve tehdit

BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ile Gülten Kışanak, BDP’li belediyeler, İl Özel İdaresi ile İHD Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret etti.

Paylaş

BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ile Gülten Kışanak, BDP’li belediyeler, İl Özel İdaresi ile İHD Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan Demirtaş, partileri ve belediyeleri üzerinde baskı ve tehdit politikası olduğunu belirtti.
İlk ziyareti BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne yapan eş başkanlara, MYK ve PM üyeleri ile belediye başkanları eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e yönelik suikast iddialarına dikkat çeken Demirtaş, “Bu kadar ölüm tehditlerinin, bu kadar karalama kampanyasının yürütüldüğü bir dönemde, herhalde kendisinin parti kimliğinden siyasi kimliğinden olsa gerektir ki, Sayın Başbakan ve sayın İçişleri Bakanı bugüne kadar bu konularda bir tek kelime sarf etmiş değiller” dedi. “Belediyelerimizi sandıkta ele geçiremeyen hükümet, belediyelerimizin çalışmaması için karalanması için tehdit ve baskı altına almak için her şeyi yaptı, yapmaya da devam ediyor” diyen Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi’nin 6 üst düzey kadrosunun tutuklu olduğunu hatırlattı. Gazetecilerin Abdullah Öcalan’a ev hapsi formülünü sorması üzerine Demirtaş, “Eğer hükümet bir barış arayışı içerisinde ise biz ev hapsinin bir formül olarak tartışılması gerektiğini düşünüyoruz, hem kendisinin sağlık koşulları, hem yaş durumu, hem de siyasal gelişmeler açısından ciddi bir seçenek olarak tartışılması gereken hükümetin de bu konuda belki de bir formül arayışı içerisinde olması gerektiği bir dönemden geçiyoruz diye düşündük ve dün 15 Şubat’ın yıl dönümü vesilesi ile bir kez daha bunu gündeme getirmek istedik” şeklinde cevap verdi. Açıklamanın ardından BDP’li heyet, sırasıyla İHD Diyarbakır Şubesi, Sur Belediyesi, İl Özel İdare ile Kayapınar Belediyesi’ni ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından BDP’li heyet, Cizre Belediyesi’ni ziyaret etmek için Diyarbakır’dan ayrıldı. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL İŞÇİSİNE DESTEK DE YASAK

SONRAKİ HABER

Bölgeden demokrasi manzaraları!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...