18 Şubat 2010 00:00

‘Güvenlik barajları’ göç ettirecek

HAKKARİ merkezi ve ilçelerde yapılmaya başlanan, 2011 yılında bitirilmesi planlanan 6 baraja kitle örgütleri tepki gösteriyor.

Paylaş

HAKKARİ merkezi ve ilçelerde yapılmaya başlanan, 2011 yılında bitirilmesi planlanan 6 baraja kitle örgütleri tepki gösteriyor. Barajların Hakkari’ye bir yararı olmayacağını belirten Hakkarililer, barajların yeni göç dalgasına sebep olacağı görüşünde.
2011 yılında bitirilmesi planlanan ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan barajlarbinlerce dönüm tarım arazisini sular altında bırakacak. Yüksekova’ya bağlı Esendere yolu üzerindeki Dilimli, Şemdinli’de Aslandağ ve Beyyurdu barajları, Çukurca’nın Kazan ve Narlı köylerinde yapımı süren Çocuk Tepe Barajı ile Hakkari merkezdeki Zap Nehri üzerinde yapımı süren Köprülü barajlarının yapımına kitle örgütü temsilcileri ile bölge halkı tepki gösteriyor. “PKK’nin geçiş güzergâhlarını kapatmak amacıyla yapıldığı” iddia edilen barajların bölgede iklim dengelerini değiştireceğini belirten İHD Şube Yöneticisi Nejdet Korkmaz, “Bununla beraber barajların yapılacağı bölgelerde gerek tarımsal gerekse de yerleşik hayatını burada sürdüren insanların tekrar bir göçe sürükleneceğinin habercisidir” dedi. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hazım Dinç, barajların bölgede büyük bir tahribata sebep olacağını belirtti. Göç endişesi taşıyan vatandaşlardan Zeynep Besi köylerini boşaltmak zorunda kalacaklarını belirterek, amacın siyasi olduğunu söyledi. Barajlardan en az 100 bin insanın etkileneceğini söyleyen Mesut Şahin, halkın barajlara karşı mücadele etmesini istedi. (HAKKARİ)
ÖNCEKİ HABER

Müşterek saldırı sürüyor

SONRAKİ HABER

Tekel işçisinin acı günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...