18 Şubat 2010 00:00

Siyah öldüren polise ceza yok

ABD Adalet Bakanlığı, 5 yıl önce New York’ta 50 kurşunla silahsız bir siyahiyi öldüren 3 polis hakkında ceza verilmeyeceğini açıkladı.

Paylaş

ABD Adalet Bakanlığı, 5 yıl önce New York’ta 50 kurşunla silahsız bir siyahiyi öldüren 3 polis hakkında ceza verilmeyeceğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında, uzun bir soruşturmanın ardından New York Polis Teşkilatı’nın 3 polisi hakkında, Sean Bell’in 2006’da bir gece kulübünden çıkarken öldürülmesiyle ilgili suçlamada bulunmaya yetecek kadar delil bulunmadığına karar verildiği belirtildi.
23 yaşındaki Sean Bell, düğününden birkaç saat sonra öldürülmüştü. Aynı olayda 2 kişi de yaralanmıştı. İnsan hakları savunucuları polislerin hüküm giymesi için kampanya başlatmış, kentte birçok gösteri düzenlenmişti. Polislerden biri, “Bir tartışma sırasında Sean Bell’in arkadaşlarından birine, “silahımı getirin” demesi üzerine ateş açtıklarını söyleyerek kendisini savunmuştu. Bir başka polis ise aracının direksiyonundaki Sean Bell’in aracı üzerine sürdüğünü sonra da bir kamyonete çarptığını anlatmıştı. Ancak Bell’in üzerinde ya da aracında silah ve başka bir saldırı aleti bulunmamıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD’de tehlikeli dönüş

SONRAKİ HABER

Kolombiyalı milisler: 30 bin kişiyi öldürdük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...