18 Şubat 2010 00:00

AKP kendini aklamaya çalışıyor

İŞLERİNE geldiğinde devlette süreklilik olduğunu iddia eden siyasetçiler, sıkıştıklarında ise sorumluluğu kendilerinden öncekilere atmaktan vazgeçmiyor.

Paylaş

İŞLERİNE geldiğinde devlette süreklilik olduğunu iddia eden siyasetçiler, sıkıştıklarında ise sorumluluğu kendilerinden öncekilere atmaktan vazgeçmiyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, TEKEL eylemi ile tartışma konusu olan
4-c statüsüne ilişkin önceki hükümetleri sorumlu tuttu. Dinçer, AKP iktidarının bu statüde iyileştirmeler yaptığını iddia etti.
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın 4-c ile ilgili soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 4-c’nin 2006 yılından itibaren “geçici çalışma olmaktan uzaklaştığını” savundu.
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın, 4-c ve geçici işçilerle ilgili soru önergesi verdiği tarih TEKEL işçilerinin Ankara’ya geldiği 15 Aralık günden bir gün sonraki tarih olan 16 Aralık 2009’du. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, TEKEL direnişinin 65.nci gününde soru önergesine cevap verdi: “Kimseyi kapı önüne koymadık. 4-c’yi iyileştirdik.”
Özelleştirilen kamu işletmelerindeki işçilerin İş Kanunu’na göre kıdem, ihbar ve iş kaybı tazminatları ödenerek iş sözleşmelerinin sona erdirildiğini belirten Dinçer, “Hiçbir işçimiz kendi istemedikçe özelleştirme nedeniyle devlet tarafından kapı önüne konulmamaktadır” demekten de geri durmadı.
17 bin 774 kişinin 4/C statüsünde sürdürdüğü çalışmanın iyileştirilmiş(!) niteliklerini anlatan Dinçer, “ilk öğretim düzeyi için 772 liraya çıkartılan ücretin”, 2010 yılı ikinci yarısında uygulanacak asgari ücretten bile düşük olduğunu da göz ardı etti.
ÖNCEKİ HABER

En çok çocuklar etkileniyor

SONRAKİ HABER

4-c’liler için ‘Sürekli işçilik’ talep edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...