18 Şubat 2010 00:00

Kuru ağaç direnişle yeşerdi

TEKEL işçileri direnişteki 65. günlerinde bahardan kalma bir güne uyandılar.

Paylaş

TEKEL işçileri direnişteki 65. günlerinde bahardan kalma bir güne uyandılar. Güzel havanın keyfini çadırlarının dışına çıkardıkları taburelerinde çay içerek çıkaran işçiler, hükümetin çadırkenti boşaltma tehditlerine adeta meydan okuyorlar. Sabah güneşine karşı çaylarını yudumlarken kimi keyifli bir türkü tutturdu, kimi de radyodan müzik dinlemeyi tercih etti.
Tokat’tan gelen işçilerin çadırında ise ayrı bir neşe vardı. Neşenin sebebi çadırın ortasından geçen kuru ağacın çadırın içinde kalan dallarının yeşermesiydi. İşçiler, “Direnişimiz kuru ağacı bile yeşertti” yorumu yaptılar.
AÇLIK GREVİNİ BİTİRME KARARI
Tek Gıda-İş’in talebine rağmen açlık grevini sürdüren TEKEL işçileri, arkadaşlarının yoğun talebi ve aralarında yaptıkları oylama sonucu açlık grevini bitirme kararı aldılar.
Kendi aralarında önceki gün akşam saatlerinde bir toplantı yapan açlık grevindeki işçiler, sendikanın ve diğer arkadaşlarının “açlık grevini bitirin” talebini değerlendirdiler. Kendi aralarında oylama da yapan işçiler, “arkadaşlarımızı kırmayalım ve açlık grevini sonlandıralım” kararının çoğunluk olması üzerine hep beraber açık grevini bitirme kararı aldılar.
Karar dün akşam meşaleli yürüyüş sırasında diğer işçilere de duyuruldu.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Dersimiz TEKEL’

SONRAKİ HABER

En çok çocuklar etkileniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...