19 Şubat 2010 00:00

Biber gazı Meclis gündeminde

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, olaylarda biber gazı kullanılmasına ilişkin Meclis araştırması açılmasını istedi.

Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, olaylarda biber gazı kullanılmasına ilişkin Meclis araştırması açılmasını istedi. Bayındır’ın verdiği araştırma önergesinde, “Güvenlik güçleri tarafından toplumsal gösterilerde yoğun ve sürekli bir şekilde kullanılan biber gazının kullanım oranı, insan sağlığı üzerindeki bütün etkileri, bu kullanımlar sonucu ölümle sonuçlanan olayların yaşanıp yaşanmadığının tespit edilip, gereken önlem ve tedbirlerin alınması” istendi. Önergenin gerekçesinde, “Gözlerde yaşarma, göz, burun ve boğazda yanma, deride kızarıklık gibi geçici olumsuz etkilerinin yanı sıra, solunum yolları ve akciğer hasarları, öksürük, kusma, ishal, baş ağrısı, baş dönmesi, kan basıncının düşmesi gibi daha önemli etkilerinin bilindiği” belirtilen biber gazının, uzun süreli ve kalıcı etkilerinin yetersiz araştırmalar nedeniyle bilinemediği vurgulandı.
Gerekçede, kimyasal silah haline gelen gazın “Toplumun güvenliği”ni sağlamaktan çok toplum sağlığını tehdit ettiğinin de altı çizildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Adli tutuklular İHD’ye başvuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...