19 Şubat 2010 00:00

YTܒYE ENGELLİ GİRİŞ

15 Şubat tarihinde, ikinci dönemin başlamasıyla birlikte İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kartlı geçiş sistemi resmen uygulanmaya başladı.

Paylaş

15 Şubat tarihinde, ikinci dönemin başlamasıyla birlikte İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kartlı geçiş sistemi resmen uygulanmaya başladı. Yalnızca okula girerken değil, çıkarken de kart okutarak geçiş yapmak zorunda kalan öğrenciler ve öğretim kadroları duruma tepkili.
YEK adı verilen, okula girişi sağlayan öğrenci kimlikleri, aynı zamanda okulun anlaşmalı olduğu İş Bankası bankamatik kartı. 2009-2010 eğitim yılının başında hazırlıkları yapılan kartlı geçiş için üniversitenin tüm girişlerine ve buna ek olarak Yabancı Diller Fakültesi’nin girişine turnikeler yerleştirildi. Davutpaşa Kampüsü’nde okuyan öğrencilerin seyahat ettiği, kampüsün içerisinde son durak bulunan İETT otobüsleri durdurularak, öğrencilerin turnikelerden geçtikten sonra tekrar otobüse binmeleri bekleniyor. Okula zar zor girdikten 200 metre sonra, bir de Yabancı Diller Fakültesi girişinde kart okutarak turnikelerden geçen öğrenciler, özellikle fakülte girişindeki turnikelerin kaldırılması için dilekçe toplamaya başladılar.
Ders aralarında bile kart okutmadan bahçeye çıkamayan öğrenci ve akademik kadro, turnikelerin kaldırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. Bankalarla anlaşmalı öğrenci kimlikleri, ziyaretçi yasağı, fakülteler arası geçiş yasağı gibi benzer uygulamaların Dokuz Eylül, Galatasaray, İstanbul gibi diğer üniversitelerde de yaşandığını söyleyen öğrenciler; bu anlamsız uygulamanın bir an önce kaldırılması gerektiğini, kartı olmayanın okula alınmayarak eğitim hakkından mahrum bırakıldığını ve bunun yasa dışı olduğunu vurguladılar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Anlaşma yok eski sözleşme devam ediyor

SONRAKİ HABER

İşsizlik en büyük sorun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...