19 Şubat 2010 00:00

Anlaşma yok eski sözleşme devam ediyor

SGK ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında “anlaşma” sağlandığında dair dün basında yer alan haberlere TEB cevap verdi.

Paylaş

SGK ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında “anlaşma” sağlandığında dair dün basında yer alan haberlere TEB cevap verdi. Yapılan yazılı açıklamada, TEB ile SGK arasında 10 ocak 2009 tarihinde 3 yıllık bir protokol imzalandığı hatırlatılarak, “16 Aralık 2009’da da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tek taraflı olarak fesih edilmişti. Ancak Danıştay 10.Dairesinin 2009/16187 ve 2010/147 Esaslarına kayden açılan davalarda aldığı yürütmeyi durdurma kararları ile fesih işleminin yürürlüğü durdurulmuştu” denildi. Halen yürürlükte olan protokol hükümlerine göre; her yıl şubat ayı içerisinde kurum ile eczaneler arasındaki sözleşmeler yenilenmek zorunda olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Aksi takdirde 1 Mart 2010 tarihinden itibaren SGK’lıların eczanelerden ilaç alabilmeleri mümkün olamayacaktı” diye belirtildi.
SORUNLAR DEVAM EDİYOR
TEB ile SGK arasında yeni imzalanmış bir protokol mevcut olmadığı ifade edilen açıklama şöyle devam etti: “Sonuç olarak, sözleşme yenileme işleminin yapılması Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının gereğidir. Yoksa eczacılarımızın yaşadığı sorunların çözümüne yönelik herhangi bir adım atılmış değildir. Sorunlar devam etmektedir. Eczacıların sorunlarını çözmeye yönelik yeni bir protokol imzalanması talebi halen mevcuttur. Söylediğimiz gibi, yapılan tasarruflarla ilgili tedbir alınmazsa eczanelerin içinde bulunduğu durum daha da kötüye gidecektir”
Eczacılar 4 Aralık 2009’da İlaç Fiyat Kararnamesi’ne karşı kepenk kapatma eylemi yapmışlardı. Eylemi bahane eden SGK, TEB ile imzaladığı 3 yıllık protokolü tek taraflı fesh ettiğini açıklamıştı. Ancak, İstanbul Eczacı Odası’nın itiraz etmesi üzerine Danıştay SGK’nın kararını iptal etti. Böylece eski protokol yeniden yürürlüğe girdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı kendiyle çelişiyor

SONRAKİ HABER

YTܒYE ENGELLİ GİRİŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa