19 Şubat 2010 00:00

Hastane güvenliğine saldırı

TEPECİK Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan güvenlik görevlileri geçtiğimiz çarşamba günü saldırıya uğradı.

Paylaş

TEPECİK Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan güvenlik görevlileri geçtiğimiz çarşamba günü saldırıya uğradı.
Acil servisde görevli güvenlikçiler, ziyaret saati dışında ziyaret yapmak isteyen hasta yakınlarının bıçaklı saldırısına uğradı. Ertesi gün de yine aynı kişiler bu kez 10-15 kişilik grupla güvenlik görevlilerine saldırarak darp etti. Mesai bitiminde güvenlik görevlilerini takip eden kişiler iki güvenlik görevlisini Konak’ta yakalayarak darp etti. Görevlilerden birisinin körlük tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu belirtildi.
Hastane güvenlik görevlilerine karşı gerçekleşen saldırı SES İşyeri Temsilciliği tarafından düzenlenen bir basın açıklamasıyla protesto edildi. Açıklamada konuşan İsmail Karademirci, kamu kurumlarında çalışan, halka hizmet eden görevlilerin yeterince korunamadığını ifade ederek bu tür olayların sıradanlaştığına dikkat çekti.
Olayla ilgili görüştüğümüz güvenlik görevlilerinin müdürü Cemal Karslıoğlu da, kendilerinin polis olmadığını, halkla karşı karşıya gelmek istemediklerini bu nedenle polisin güvenlik önlemlerini arttırması gerektiğini savundu. Güvenlik görevlilerinin ortalama 650-700 lira civarında maaş aldıklarını ifade eden Karslıoğlu, bu koşullarda gece gündüz çalışan görevlilerin bir de böyle tehditlerle karşı karşıya olmasının işlerini iyice zorlaştırdığını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

HASTANE SINIFLANDIRMASI TEKELLERİN ÖNÜN AÇIYOR

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı kendiyle çelişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...