19 Şubat 2010 00:00

KARTAL’DA SENDİKALARDAN TAM DESTEK

Hasan Soyubelli (DİSK/Genel-İş Kartal Belediyesi Bakım Atölyesi Baştemsilcisi): İki ayı geçen bu mücadele, tüm sınıfa mal olmuştur.

Paylaş

Hasan Soyubelli (DİSK/Genel-İş Kartal Belediyesi Bakım Atölyesi Baştemsilcisi): İki ayı geçen bu mücadele, tüm sınıfa mal olmuştur. İşçi sınıfı ve tüm çalışanların haklarına yapılan saldırıları bu tarz bir direniş ve dayanışma ile püskürtmenin olanaklı olduğunu öğrendik. Kazanım hepimizin olacaktır. Çok şey öğretti bu mücadele. Bir kere kaç yıldır bir araya gelmeyen konfederasyonları TEKEL işçilerinin mücadelesi birleştirdi. Bunu geliştirmek ve ilerletmek gerekir. Biz DİSK/Genel-İş olarak da, diğer destek veren sendikalar da şöyle düşünmeliyiz: Bizim dayanışmamız olmasa TEKEL direnişi zayıf kalırdı. Birliğin kazanım için şart olduğunu öğrendik. Biz TEKEL işçileriyle her türlü dayanışmanın içindeyiz.

Nusret Uzun (Anadolu Motor, Birleşik Metal-İş İşyeri Temsilcisi): TEKEL işçilerinin mücadelesi haklı. Haklı olmanın ötesinde, ülkemiz işçi sınıfı mücadelesine önemli katkılar da sunmuş bulunmaktadır. İşçiler için birliğin, dayanışmanın önemini gösterdi. Geçen haftaki şube temsilciler kurulunda TEKEL işçileriyle dayanışma gündem yapıldı. Metal işçisi her türlü dayanışmanın içinde olmaya devam edecek, görüşü kabul gördü.


Hüseyin Över (Harb-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı): Kampanyayı işyerlerinde “5 TL’ni TEKEL işçileriyle paylaş” tarzında sürdürüyoruz. 4-c ile ilgili bilgilendirme faaliyeti yürütüyoruz. Eğer mücadele ile önlenemezse, 4-c çalışma yaşamının tümünde kural olarak getirilir. Çalışma yaşamında uygulanmaya çalışılan esneklik buralara kadar uzanabilir. Ancak, TEKEL işçilerinin mücadelesi etrafında örülen dayanışma tarzı bir mücadele ile bu saldırı durdurulabilir, sınıfın hak kayıpları engellenebilir.

ÖNCEKİ HABER

Karahan işçisi TEKEL’in yanında

SONRAKİ HABER

HASTANEDE ORTAK KOMİTE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa