19 Şubat 2010 00:00

Kadın esnafların duyarlılığı...

KRİZLE birlikte esnafların işleri kötüye gidiyor. Kadın esnafların işleri çok daha zor.

Paylaş

KRİZLE birlikte esnafların işleri kötüye gidiyor. Kadın esnafların işleri çok daha zor. Ama kendi zorluklarını öne çıkarmak yerine kadın duyarlılığıyla TEKEL işçilerinin yanındalar.
Maltepe Kapalıçarşı’da elbise dükkanı olan Suna Alkış, 15 yıllık esnaf. Alkış, “TEKEL işçilerini sonuna kadar destekliyorum. Ve bu mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Müşteri olmadığı için sabahtan akşama kadar dükkanda boş oturduklarını belirten Makbule Güler, “Para kazanamamak bir yana üstüne kira, muhasebe, aidat parası ödüyoruz” dedi.
Gül Aktar, son dönemde işlerin iyice bozulduğunu belirterek “Kriz nedeniyle insanların alım gücü çok düştü. Müşteriler gelip bakıp, bir şey almadan gidiyor” dedi. İşlerin azalması nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını kaydeden Aktar, “Kadınlar için hem çalışıp hem de ev kadını olmak çok zor” dedi.
MÜCADELE ÇAĞRISI
Ferziye Hacımuratoğlu da “TEKEL direnişindeki kadınları destekliyorum onları anlıyorum ve anlatmaya çalışıyorum. Niçin direndiklerini ve 4-c’nin ne olduğunu gelen müşterilere de anlatıyorum” dedi. Kadınlara 2.-3. sınıf vatandaş olarak bakıldığını vurgulayan Hacımuratoğlu, oysa erkeklere göre daha ağır sorunlarla baş etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Devletten kadın emeğinin, özellikle de evde çalışan kadınların emeğinin karşılığını vermesini istediğini ifade eden Hacımuratoğlu, tüm kadınları bu talep için mücadeleye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

Gülten Üzüm
ÖNCEKİ HABER

Sigortasızlar kayıt altında

SONRAKİ HABER

Karahan işçisi TEKEL’in yanında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa