19 Şubat 2010 00:00

İDǒde çıkışlar başladı, huzursuzluk artıyor!

İZMİR Demir Çelik Fabrikası, yaklaşık 1 ay önce Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonrasında işçi çıkarmaya başladı.

Paylaş

İZMİR Demir Çelik Fabrikası, yaklaşık 1 ay önce Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonrasında işçi çıkarmaya başladı. 1 ay önce 167 işçiyi çıkaracağını söyleyen İDÇ yönetimi, geçtiğimiz haftalarda “kendi isteğiyle” ayrılmak isteyen 53 işçiyle yollarını ayırmıştı. 17 Şubat tarihinde de emeklilik süresi dolan yaklaşık 30 işçi çıkarıldı. Büyük çıkışın ise pazartesi başlayacağı, gruplar halinde işçi çıkarılmaya başlanacağı söyleniyor. Yaklaşık 45 kişinin pazartesi günü çıkarılacağı fabrikada, 50’ye yakın işçinin de bir sonraki hafta atılması bekleniyor. İşçiler, işten çıkarılmalar konusunda hayli tedirginler. İşçiler, çıkarılacakların Türk Metal yöneticileri tarafından bilindiğini, ancak sendikacıların sessiz kalarak buna onay verdiğini düşünüyorlar. İşçiler, atılacakların Türk Metal’den istifa ederek Çelik-İş’e geçmek isteyen işçilerden ya da ücret düşürmelere karşı dava açan işçilerden seçileceğini düşünüyor.
İDǒde yaklaşık bir ay önce 3 olan vardiya sayısı 2’ye düşürülmüş, işçilerin vardiya saatleri değiştirilerek çalışma saatleri uzatılmıştı. Krizi bahane eden İDÇ patronu ise yeni vinçler ve teknik donanımlarla üretim kapasitesini artırmıştı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

10 SENDİKA BAŞKANI ZİYARETE BİLE GİTMEDİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...