19 Şubat 2010 00:00

GENÇLERDEN DESTEK...

TEKEL işçilerinin direnişini ve AKP hükümetinin işçilere karşı tutumunu, Bakırköy’deki dershane öğrencilerine sorduk.

Paylaş

TEKEL işçilerinin direnişini ve AKP hükümetinin işçilere karşı tutumunu, Bakırköy’deki dershane öğrencilerine sorduk.
Sidar Koçak: TEKEL işçileri her türlü baskı ve şiddet politikalarına rağmen halkın desteğini de alarak direnişini sürdürmektedir ve bu direniş Türkiye’deki bütün emekçilere örnek oluyor. TEKEL işçilerinin emek mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğine yürekten inanıyorum.
Gülbahar Topdemir: AKP hükümeti, TEKEL işçilerinin ne kadar kararlı olduğunu görmemiş, acizce tehditler savurmaktan geri kalmamıştır. Buna karşılık işçiler, açlık grevleriyle soğuk hava koşulları altında mücadelelerini sürdürmeye devam etmektedirler. İşsizlik sorunu bu ülkenin en büyük sorunudur. TEKEL işçilerinin verdiği onurlu mücadeleyi her bireyin sahiplenip kendi görevi gibi görmesi gerekiyor.
Berkan Yıldırım: Dediğim dedik ve diktatörlük siyaseti yapan AKP, “zulme karşıyız” deyip zulmeden bir anlayıştır. Bu direnişte de gördüğümüz gibi AKP, sözde işçinin ve memurun haklarını savunan bazı sendikaları kendisine çekti. Hükümet, TEKEL direnişindeki işçilere çözüm üretmek yerine çamur atıp tehditler savuruyor. Biz öğrenciler olarak işçilerin daima yanındayız. TEK-EL olup “İş, eğitim, barış” için uğraşacağız.
Eray Menteş: Bugün olan mücadele bu ülkenin belki de beyaz geleceğidir. Belki de tüm halkın bu derin uykudan uyanacağı bir ateşin kıvılcımıdır. İşte bu yüzden hükümet buna karşıdır.TEKEL işçilerinin ayakları altında ezileceklerini bildikleri için korkuyorlar. Biliyorlar ki kurdukları bu diktatörlük işçilerle son bulacaktır.
İsmail İlgün: Biz, gençlik olarak her zaman işçinin emekçinin yanında olduk. Kent AŞ grevinde, Desa grevinde, Sinter direnişinde. Şimdi de bu kararlılığımızı TEKEL işçilerinin yanında sürdürüyoruz. TEKEL işçisi, sonuç alıncaya kadar onların yanında olacağız. Hükümete, işçilerin emekçilerin gençlerin birleşince nasıl güçlü olduğunu bu direnişle göstereceğiz.
Ali İhsan Terzi - Burçin Erdoğan
ÖNCEKİ HABER

Durak Tekstil’de işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Körfez’den TEKEL işçisine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...