19 Şubat 2010 00:00

‘Sesimizi bir AKP duymadı’

‘TEKEL’in ateşi AKP’yi yakacak’ diyerek direnişlerini 66 gündür Ankara’da sokakta, Çadırkent’te sürdüren TEKEL işçileri, “Sesimizi dünya duydu, biz haklıyız, biz kazanacağız” diyorlar.

Paylaş

‘TEKEL’in ateşi AKP’yi yakacak’ diyerek direnişlerini 66 gündür Ankara’da sokakta, Çadırkent’te sürdüren TEKEL işçileri, “Sesimizi dünya duydu, biz haklıyız, biz kazanacağız” diyorlar.
İşçilerin her akşam Türk-İş önünden Sakarya Caddesi’ne yürüyüşlerinde 65. gün akşamı söz sırası Manisa’daydı. Açlık grevini bitiren işçiler de mücadelenin süreceği mesajı verdiler.
En önde açlık grevini bitiren işçiler, ellerinde meşalelerle Sakarya Caddesi’ne alkış ve sloganlarla yürüyen TEKEL işçileri, sık sık “Bitmedi kavga daha yeni başlıyor”, “TEKEL’in ateşi AKP’yi yakacak”, “Ölmek var, dönmek yok” gibi sloganlarla AKP Hükümeti’ni protesto ettiler.
Burada açlık grevini bitirdiklerini açıklayan TEKEL İşçisi Aynur Erbaş,eylemlerini daha güçlü bir şekilde devam ettireceklerini ifade etti. Açlık grevindeki işçiler ellerindeki kırmızı ve beyaz karanfilleri arkadaşlarına attılar.
SÖZ SIRASI MANİSA’DA
Daha sonra söz sırası Manisalı TEKEL işçilerinin oldu. İşçiler adına konuşan Tek Gıda-İş Manisa Şube Başkanı Zeki Ramazan Kahraman, seslerinin Amerika’dan, Brüksel’den duyulduğunu, bir AKP Hükümeti’nin duymadığını söyledi. “Aslında duydu, duymamış gibi yaptı” diyen Kahraman, fabrikalarını satarken de Manisalı tütüncüler ‘ölüyoruz’ derken de aynısının yapıldığını ifade etti. “Ana muhalefetteyken palavra boldu. Sokakta bir ıslak kedi görse gözyaşı döken Bülent Arınç. Vaktiyle tütüncüye, işçiye ‘Siz sokağa çıkın en önde ben varım’ diye gaz veren Bülent Arınç. Başbakan Yardımcısı olduğu hükümet işçiye biber gazı verirken gözü yaşarmadı. Değil önümüzde, arkamızda bile durmadı. İşte riyakarlık bu!” diyen Kahraman, ‘Seslerini duymadıklarını ama akıl vermesini iyi bildiklerini’ ifade ederek, kendilerinde akılın da yüreğin de onlardan fazla olduğunu söyledi.
Hükümete, “Nasıl bir emek düşmanı olduğunuzu sadece Türkiye değil, bütün dünya gördü” diyen Kahraman sözlerini, “Özlük hakkımızı istiyoruz, sendika istiyoruz, güvenceli iş istiyoruz alıncaya kadar da gitmiyoruz” diye bitirdi. Açıklamanın ardından işçiler tekrar alkış ve sloganlarla Türk-İş önüne yürüdüler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEKLER

SONRAKİ HABER

Direniş alanını terk etmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...