19 Şubat 2010 00:00

TEKEL işçilerinin gözü 20 Şubat’ta

TEKEL işçilerinin direnişi dün 66. günündeydi.

Paylaş

TEKEL işçilerinin direnişi dün 66. günündeydi. Her gün rutin “temizlik, kahvaltı” işlerini yapan işçiler, çadırlarını ziyarete hazır hale getirirken, gözleri, kulakları da Danıştay’a açılan “yürütmeyi durdurma” talepli davada ve gelecek desteklerde oldu.
İşçiler en büyük desteği, dört konfederasyonun yönetici ve üyelerinden bekliyorlar. “Artık bu sorun bizi aştı, Türkiye’nin tüm emekçilerinin sorunu. Desteğin de ona göre olması gerekiyor” görüşünde olan işçiler, 20 Şubat ve sonrasında verilecek desteklerin hükümeti harekete geçirecek, haklarını vermeye zorlayacak şekilde olmasını istiyorlar.
Bu nedenle, seslerini duyurmaya çalışan işçiler gün boyunca, gelen ziyaretçilerine de bu taleplerini ilettiler.
BARIŞ MECLİSİ’NDEN ZİYARET
Türkiye Barış Meclisi Sekreteryası üyeleri, dün TEKEL işçilerini ziyaret etti. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya ve İl Başkanı Selma Gürkan’ın da katıldığı ziyarette, TBM adına konuşan Abdullah Kahraman, TEKEL işçilerinin mücadelesinin “bu toprakların insanının dokusunda kardeşlik, dayanışma, adalet duygusunun ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini” söyledi. Kahraman, “Ülkeyi yönetemeyenler insanlarımızı bölüp parçalamaya, parça parça etkisizleştirmeye uğraşırken, sizler bu ülkenin mozaiğini, kültürel zenginliğini, Türkiye’nin ve dünyanın gözleri önüne serdiniz” dedi. Başbakan’ın TEKEL direnişi için “Bu bir kırılma noktasıdır” sözlerini hatırlatan Kahraman, “Bugün ülkemizde değişik kesimler hak mücadelesi veriyor. Sizler bu mücadelenin bileşkesini oluşturdunuz. Kürtlerin talepleri, Türkiye emekçilerinin talepleri, tüm ezilenlerin taleplerinde ortak bir mücadele ekseninde buluşulursa sonuç alınacaktır. İşte siyasi iktidarın ve Başbakan’ın korkusu budur” diye konuştu. Kahraman, sözlerini Hasan Hüseyin’in 47 yıl önce Kavel direnişi için yazdığı şiiri okuyarak bitirdi. Ziyaret sırasında sık sık “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği” sloganı atıldı.
ÇADIRLARA BELGE VERİLDİ
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de TEKEL işçilerini ziyaret ederek, Başbakan’ın “Şubat ayından sonra müdahale edeceğiz” dediği çadırlara sembolik yapı izin belgesi verdi. Sevigen daha sonra, İstanbul çadırına “İstanbul Demokrasi Çadırı” tabelasını asarak, çadırın girişinde kurdele kesti. Tabela asılması nedeniyle işçiler, çadırda leblebi ve kuru üzümlü kokteyl yaptılar. (Ankara/EVRENSEL)

İLÇELERDE TEKEL’LE DAYANIŞMA
TEKEL işçilerinin direnişine Ankara halkının verdiği destek, eylemlere dönüşüyor.
Bugün Batıkent halkı Emek Partisi (EMEP), ÖDP ve Halkevleri’nin çağrısıyla saat 18:30’da Vedat Dalokay Parkı’nda buluşarak Batıkent Metro İstasyonu’na kadar meşaleli yürüyüş yapacaklar.
MAMAK’TA YARIN EYLEM VAR
Mamak’ta ise EMEP üyeleri 20 Şubat günü (yarın) saat 15.30’da Tekmezar Parkı’nda buluşarak TEKEL işçilerine desteklerini yapacakları eylemle gösterecekler.
Emek Partisi ilçe örgütleri önümüzdeki hafta, Ankara’nın çeşitli semt ve mahallelerinde eylemler yapacaklar. EMEP’liler tüm emekçileri TEKEL işçileriyle dayanışmaya ve iş güvenceli çalışma için mücadeleye çağıracaklar.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DESTEK EYLEMLERi YAYILIYOR

SONRAKİ HABER

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...