19 Şubat 2010 00:00

DESTEK EYLEMLERi YAYILIYOR

İSTANBUL’un çeşitli ilçelerinde yapılan eylemlerde, TEKEL işçilerine destek verildi.

Paylaş

İSTANBUL’un çeşitli ilçelerinde yapılan eylemlerde, TEKEL işçilerine destek verildi.
Alibeyköy TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu, mahallelerde TEKEL için yaptığı destek eylemlerine devam ediyor. Platform bileşenleri, önceki akşam Atatürk Caddesi’nde bir araya gelerek Karadolap Mahallesi’ne yürüdüler. Mahallenin sokaklarında sloganlarla yürüyen Alibeyköylüler, 21 Mart Pazar günü yapılacak merkezi yürüyüşe halkı davet ettiler. Yürüyüş boyunca mahalle halkı pencerelere çıkarak alkışlarla destek verdi.
Alibeyköy TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu, pazar günü Saya Yokuşu Gülpa Market önünde saat 13.00’te toplanarak, Cengiz Topel Caddesi’nde yürüyüş düzenleyecek.
SARIYER’DE YÜZLERCE KİŞİ
Sarıyer’de de Balıkçılar Çarşısı’nda toplanan yüzlerce kişi, Sarıyer İskele Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Polis, Büyükdere Çarşısı’ndan geçişe izin vermedi. Ancak Sarıyerliler, sahil yolundan yürüyerek İskele Meydanı’nda basın açıklaması yaptılar. Eyleme, DİSK Genel-İş 1 No’lu Şube, Eğitim Sen 3 No’lu Şube, Emekli-Sen, Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube, Tarım Orkam-Sen, Kocataş Mahalle Derneği, Maden Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Tonyalılar Derneği, BOÇEV, Sarıyer Halkevi, Toplumsal Özgürlük Platformu, Emek Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi Sarıyer ilçe örgütleri ile Sarıyer Barınma Hakkı Platformu katıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ANCAK BiRLEŞEREK KAZANABiLiRiZ

SONRAKİ HABER

TEKEL işçilerinin gözü 20 Şubat’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...