19 Şubat 2010 00:00

ANCAK BiRLEŞEREK KAZANABiLiRiZ

TUZLA’da TEKEL işçileri için gerçekleştirilen yürüyüşte, toplumun değişik kesimlerinin sorunlar yaşadığı belirtilerek ‘Ancak birleşerek kazanabiliriz” denildi.

Paylaş

TUZLA’da TEKEL işçileri için gerçekleştirilen yürüyüşte, toplumun değişik kesimlerinin sorunlar yaşadığı belirtilerek ‘Ancak birleşerek kazanabiliriz” denildi. Tuzla Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen yürüyüş Deri-İş Sendikası önünden Aydınlı meydanına kadar sürdü. Mahalle halkı, yöre dernekleri, siyasi partiler ve sendikaların katıldığı yürüyüşte, platform adına konuşan Deri-İş Şube Başkanı Binali Tay, Aka Deri’de işten atıldıkları için 20 gündür direnişte olan 4 işçinin mücadelesi sürdüğünü hatırlattı. Tay, saldırıların tüm emekçilere dönük olduğunu, bu yüzden ancak birleşerek kazanabileceklerine dikkat çekti.
‘AYNI ‘KADERİ’ PAYLAŞIYORUZ’
SES Bakırköy Şubesi de, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptığı basın açıklamasıyla, TEKEL işçilerine destek verdi. Hastane kapısı önünde yapılan açıklamaya, hasta yakınları da katıldı. Basın açıklamasını okuyan SES Bakırköy Şube Başkanı Leyla Koç, sağlık emekçileri olarak TEKEL işçileriyle aynı kaderi paylaştıklarını söyledi. Koç, “Ya hep beraber 4-c/4-b taşeron belasını defedeceğiz ya da hep beraber güvencesizler kervanına katılırız” diye konuştu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İnsan insanın kurdu

SONRAKİ HABER

DESTEK EYLEMLERi YAYILIYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...