19 Şubat 2010 00:00

Herkes dalga geçiyor, bakanlık sessiz

İki Dil Bir Bavul’a “yanlışlıkla” verilen ödülle gündeme gelen 1. İlk Yönetmen Uluslararası Film Festivali, İnternette alay konusu oldu.

Paylaş

İki Dil Bir Bavul’a “yanlışlıkla” verilen ödülle gündeme gelen 1. İlk Yönetmen Uluslararası Film Festivali, İnternette alay konusu oldu. Haberlerin altına yorum yapan ve birçok forumda konuyu tartışan yurttaşlar, müziksiz filme müzik ödülü veren, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 25 bin TL destek alıp film gösterimi yapmayan festivale gülüyor.
Olayı, uydurma haberler yapan mizah sitesi “Zaytung”un haberlerine benzeten İnternet kullanıcıları, ekşi sözlük başta olmak üzere birçok sitede skandal festivalle dalga geçiyor. Düzenlenip düzenlenmediği de henüz belli olmayan festivale destek veren, finanse eden Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ise ses yok.
İnternet ortamında yer alan yorumlardan bazıları şöyle:
OKUYAN GÜLÜYOR
* “Böyle bir şaka yapacaklarına o köye su,yol vs. yapsalardı daha ciddi olurdu.” (recoside)
* “Demokratik açılım ayağına “elimizde ne kaldı süleyman, müzik ödülü mü eyi verin şu filme” zihniyetiyle verilen ödüldür. Sanmıyorum ki sessizlikten gerçek müziği duyabilmiş olsunlar.” (diyojenimsi)
* “Sanırım ünlü sanatçı unknown artist’in şarkıları için verilen ödüldür. İlk ödülü için yanık sesli unknown artist abimizi kutluyoruz. Hak etmişti, yıllarını verdi müzik işine.” (the godfather izleyip tribe giren adam)
* “Ödülü veren festivalin yakında şarkısı çıkar: 1.ilk yönetmen uluslararası film festivali gibisin, gülmekten katılmak istiyorum.” (kwisatz haderach)
* ‘‘En iyi müzik, hiç olmayan müziktir’’ anlayışının bir ürünüdür.” (turkce harf)
* “Sanata gözü kapalı destek verilmiş, büyütülecek bir şey değil.” (demme)
* “Alın şu parayı, filme müzik neyin koyarsınız.” (pimolisene)
* “İmkansızı başardık” demişler. Unutmamak gerekir ki; imkansız diye bir şey yoktur, hele ki Türkiye’de yaşıyorsanız. Belki de seçici kurulun bizim duyamadığımız frekanslarda sesleri duyma kabiliyetleri var. Bilmeden etmeden hemen eleştirmemek gerek.” (muguetto sono io)
* “Oldu olucak ‘en iyi makyaj’la en ‘iyi özel efekt’ ödüllerini de verselermiş” diye düşündürmüştür bana.” (sari pipi camasir ipi)
* “Akp tarzı diye buna derim.” (Ruksan Ildan)
* “Acaba boş dvd yollasak biz de en iyi film ödülü veya en iyi yönetmen ödülü alır mıyız?” (celebra)
DÜZENLEYEN BİLE ZOR BULUNDU
İki Dil Bir Bavul’un yönetmeni Özgür Doğan’ın kendilerine postayla gönderilen “En iyi müzik ödülü” plaketinin üstüne yaptığı açıklamayla ülkenin bu festivalden haberi olmuştu. “1. İlk Yönetmen Uluslararası Film Festivali” kapsamında kendilerine ödül gönderilen yönetmen ve oyuncular da şaşkın. Radikal gazetesine konuşan festivali düzenleyen Fatih Bayhan, DVD formatında gösterilen filmleri Kültür Bakanlığı’ndan aldıklarını söyledi ve İki Dil Bir Bavul’un ödülünün “yanlışlıkla” verildiğini ifade etti. Ancak daha sonra jüri üyesi ilan edilen kişilerin jürilik yapmadığı, film gösterimlerinin gerçekleşmediği ve festivalin Kültür Bakanlığı’ndan 25 bin TL yardım aldığı ortaya çıkmıştı.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Eski filmler sigara sansüründen kurtuluyor

SONRAKİ HABER

Ünlü fotoğraftaki Sovyet askeri yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...