19 Şubat 2010 00:00

Liselilerden TEKEL’e destek

Ankara’da direnen TEKEL işçilerine selamlar.

Paylaş

Ankara’da direnen TEKEL işçilerine selamlar. Okulumuzda TEKEL işçilerine biz de katkı sunmalıyız diye düşünürken Evrensel gazetesinden TEKEL işçisi ile 1 TL’mi paylaşıyorum kampanyasını okuduk. Bizde destek olalım istedik ve sınıfları dolaşarak arkadaşlarımıza TEKEL işçilerine neden destek olmamız gerektiğini anlattık. Okulumuzda gezi olması işimizi kolaylaştırdı. Dersin boş olması sınıfta konuşma yapmamızı sağladı.
Kampanyamızın başladığı ilk andan itibaren; öğrenci arkadaşlarımız TEKEL işçilerinin sorununun kendi sorunları olduğu bilinciyle yoğun bir ilgi gösterdiler. Kampanyanın ilk gününde ulaştığımız arkadaşlar son paraları olmasına rağmen yardımlarını esirgemediler. Kampanya esnasında bazı olumsuzluklarla da karşılaştık. Örneğin bir arkadaşımız; TEKEL işçilerinin çok iyi maaş aldıklarını duyduğunu söyledi. Başka bir arkadaşımız; “Başbakan onlara iş imkanı sağladığı halde daha ne istiyorlar?” dedi. Bizler de ona 4-c’nin güvencesiz çalıştırma modeli olduğunu her an işlerine son verilebileceğini söyledik. Tartışmalardan sonra arkadaşlarımız ikna olarak kampanyamıza 1 lira vererek destek oldu.
Fatih Cibali Lisesi olarak anne ve babalarımızın da aynı sorunlarla karşılaşacağı bilinciyle TEKEL işçilerinin yanındayız. Biliyoruz ki TEKEL işçileri kazanırsa bizler de geleceğimizi kazanacağız. Gelecekte böyle sorunlarla karşılaşmamak için bu direnişe sahip çıkarak geleceğimize sahip çıkacağız. Okulumuzdan başlattığımız bu dayanışma ruhunun tüm okullara ve hatta emekçilerin tümüne örnek olmasını diliyoruz.
Fatih Cibali Lisesi öğrencileri (İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

DAYANISMA GUNU

SONRAKİ HABER

Birleşmek zorundayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...