20 Şubat 2010 00:00

‘Emekçilerin kazanımı olacak’

EMEK Partisi (EMEP) Çorum İl Örgütü, önceki gün akşam saatlerinde düzenlediği meşaleli eylemle TEKEL işçilerinin direnişini selamladı.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Çorum İl Örgütü, önceki gün akşam saatlerinde düzenlediği meşaleli eylemle TEKEL işçilerinin direnişini selamladı. Bahabey Caddesi üzerindeki Özdoğanlar Sineması önünde gerçekleştirilen eylemde, “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “İşçi memur el ele genel greve”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” sloganları atan EMEP üyelerine, çevrede bulunan esnaf ve halk da destek verdi.
Eylemde bir konuşma yapan EMEP İl Başkanı Hikmet Aydın, “TEKEL işçilerinin başarısı, tüm işçilerin, emekçilerin ve demokrasi güçlerinin kazanımı olacaktır” dedi.
İşçi ve emekçilere yönelik çok yönlü saldırıların ve hak gasplarının yoğun olarak yaşandığı bir süreçten geçtiklerini kaydeden Aydın, “Bir yandan ekonomik krizin yükünü işçi ve emekçilerin sırtına yıkma çabalarıyla birlikte çığ gibi büyüyen işsizlik, yoksulluk ve sefalet, diğer yandan Kürt sorunu, düşünce, örgütlenme özgürlüğü ve inançlar üzerinde süren baskı, ülke gündeminin ön sıralarında varlığını koruyor” diye konuştu.
Ankara’da günlerdir kararlılıkla devam eden TEKEL işçisinin direnişinin tüm ülkeyi etkisi altına aldığını vurgulayan Aydın, TEKEL direnişinin, ezilen ve sömürülen tüm güçlerin ortak hareket etme eğilim ve yönelimlerini de güçlendirdiğini bildirdi.
Aydın, “TEKEL işçilerinin direnişi, bugün yürünmesi gereken yolu bütün işçilere ve emekçilere göstermiştir. Dayanışma içinde olduğumuz TEKEL işçilerinin başarısı, tüm işçilerin, emekçilerin ve demokrasi güçlerinin kazanımı olacaktır. Çorum’un, işçilerini, emekçilerini, ezilenlerini, bütün mağdurlarını birleşmeye, birlikte mücadele etmeye, TEKEL işçileriyle dayanışmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
SENDİKALARDAN PANKARTLI DESTEK
Özlük haklarının iade edilmesi ve 4-c uygulamasının kaldırılması amacıyla Ankara’da Türk-İş Genel Merkezi önünde direniş yapan Tek Gıda-İş üyesi TEKEL işçilerine Çorum’daki sendikalardan pankartlı destek geldi.
‘TEKEL işçisinin mücadelesi mücadelemizdir. Kuralsız ve güvencesiz çalışmaya hayır’ yazılı pankartlar Türk-İş’e bağlı Belediye-İş, Şeker-İş ve Çimse-İş ile KESK, Kamu-Sen ve DİSK binalarına asıldı. Türk-İş önünde gerçekleştirilen pankart asma eylemine Türk-İş, KESK, Kamu-Sen, DİSK, EMEP ve ADD üyeleri de katıldı.
Türk-İş İl Temsilcisi ve Belediye-İş Şube Başkanı Mehmet Şen, “4-c kölelik yasasını asla kabul etmeyeceğiz” dedi.
Mehmet Şen, Ankara’da açlık grevini sona erdiren TEKEL işçisinin çadırlardaki eyleminin devam edeceğini belirterek, “Hükümetin TEKEL işçisine sunduğu 4-c’yi kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bu onurlu mücadelelerinden dolayı TEKEL işçisini kutluyor ve tebrik ediyorum. TEKEL işçisinin eylemi Türkiye’ye örnek teşkil etti. Hukuki ve fiili mücadelemiz devam edecek” dedi.
(Çorum/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Direniş sahiplenilmeli

SONRAKİ HABER

TEKEL için oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa