20 Şubat 2010 00:00

Direniş sahiplenilmeli

EMEK Partisi (EMEP) Mersin İl Örgütü, polis tarafından kaldırılmak istenen TEKEL işçileriyle dayanışma şemsiyesi ve imza standında kitlesel açıklama yaptı.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Mersin İl Örgütü, polis tarafından kaldırılmak istenen TEKEL işçileriyle dayanışma şemsiyesi ve imza standında kitlesel açıklama yaptı.
EMEP İl Başkanı Mehmet Taşçı, siyasal iktidarın TEKEL işçileri nezdinde gösterdiği tahammülsüzlüğün tüm işçi ve emekçilere yönelik olduğunu kaydetti. TEKEL işçilerinin gösterdiği dayanışmanın, son yılların en önemli hak arayışı olduğunu belirten Taşçı, emek ve demokrasi güçlerinin de bu mücadeleyi daha ileriden sahiplenmeleri gerektiğini söyledi. EMEP’liler Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile KESK Dönem Sözcüsü Kenan Hazar tarafından karşılandı. “TEKEL işçilerinin mücadelesi hepimizin onurudur. Kazanım hepimizin olacaktır” diyen Taşçı, işçi ve emekçilerin tüm kazanımlarının korunması ve yeni kazanımların elde edilmesi için yürütülen mücadelenin TEKEL işçilerinin mücadelesiyle birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Taşçı, konuşmasında şunları söyledi: “TEKEL işçilerinin bu onurlu mücadelesinin en başından beri onlarla birlikte olan partimiz, mücadele başarıya ulaşana dek TEKEL işçileriyle birlikte olacaktır. ”
Öte yandan, Aydın’da TEKEL işçilerine destek için yürütülen imza kampanyasının 11. gününde basın açıklaması yapıldı. EMEP, ÖDP ve TKP’nin yaptığı basın açıklamasına halkın ilgisi yoğun oldu. Ayrıca EMEP İl Örgütü’nün hazırladığı “TEKEL işçisinin mücadelesi hepimizin mücadelesidir” başlıklı 2 bin bildiri halka dağıtıldı. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi imza standı açtı

SONRAKİ HABER

‘Emekçilerin kazanımı olacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...