20 Şubat 2010 00:00

Tesco Kipa’da sendikalaşan işçilere baskı yapılıyor

TEZ KOOP-İŞ Sendikası’nın örgütlenme çalışması yürüttüğü Tesco Kipa Silivri Mağazası’nda çalışan bir işçi, işten atıldı.

Paylaş

TEZ KOOP-İŞ Sendikası’nın örgütlenme çalışması yürüttüğü Tesco Kipa Silivri Mağazası’nda çalışan bir işçi, işten atıldı. Sendikalaşmanın öncülerinden olan Abdullah Çiçek’in işten atılması, işyeri önünde yapılan eylemle protesto edildi.
Eylemde konuşan Tez-Koop-İş Genel Mali Sekreteri Ayhan Kurtuluş Demirer, sendikalaşma nedeniyle pek çok üyelerinin sorgulandığını, kimilerinin de istifaya zorlandığını söyledi. Çiçek’in bunu kabul etmediği için asılsız nedenlerle işten atıldığını söyleyen Demirer, “Tesco Kipa’nın Türk yöneticileri, göz göre göre işçilerin anayasal ve yasal haklarını ihlal etmekte ve açıkça suç işlemektedirler. Tesco merkez yetkilileri, bu duruma neden olan yöneticilerden hesap sormalıdır ve asıl bu çağdışı anlayışı sorgulamalıdır. Biz Tesco üst yönetiminden çözüm bekliyoruz. Türkiye’deki işyerlerinde yapılan bu haksızlıklar için girişimde bulunmalarını talep ediyoruz. Bu duruma bir çözüm üretilmezse ve bu uygulamalar Tesco’nun merkezi politikası ise o zaman tavrımız ve duruşumuz çok farklı olacaktır” dedi.
Baskıları yapan Silivri Mağazası İnsan Kaynakları Müdürü Murat Coşkundeniz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildiren Demirer, mücadeleden asla geri adım atmayacaklarını dile getirdi.
İŞÇİLERİN YARISI SENDİKALI
2003 yılında 1500 işçinin çalıştığı Tesco Kipa’da şu anişçi sayısı 8 bine ulaştı. 2003’ten bu yana işyerinde örgütlenme mücadelesi veren Tez Koop-İş, işçilerin yarısını sendikaya üye yapmayı başardı. Patron ise engellemek için baskı kuruyor, boyun eğmeyenleri ise işten atıyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi: Acilen 3 adım atılmalı

SONRAKİ HABER

Patrona teşvik, işçiye işsizlik…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...