20 Şubat 2010 00:00

Emek Partisi: Acilen 3 adım atılmalı

TÜRKİYE Erzincan’da yaşanan ve Ankara’yı sallayan depremi tartışıyor. Her gün yeni bir açıklama ve tartışmayla kafalar karışırken Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel bir açıklama yaptı.

Paylaş

TÜRKİYE Erzincan’da yaşanan ve Ankara’yı sallayan depremi tartışıyor. Her gün yeni bir açıklama ve tartışmayla kafalar karışırken Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel bir açıklama yaptı. Yaşananların adalet ve demokrasi yoksunluğunu bir kez daha gün yüzüne çıkardığına dikkat çeken Tüzel acil yapılması gereken 3 öneriyi sıraladı:
1- Eski DGM’lerin devamı olan Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılmalıdır.
2- HSYK’nın, yürütmeden bağımsızlığı ve idari özerk bir kurum olması sağlanmalıdır.
3- Ülkemiz tarihinde yaşanmış devlet organizasyonu toplumsal olayların ve insanlık suçlarının aydınlatılması için devletin yasama, yürütme ve yargı erklerinin dışında bağımsız bir soruşturma komisyonunun oluşturulması, demokratikleşmenin ilk adımları olacaktır.
HUKUK VE DEMOKRASİ YOKSUNLUĞU
Yargının bağımsız olmadığı gibi siyasetin dışında da olmadığını vurgulayan Levent Tüzel yargı ve hükümet arasında ayyuka çıkmış olan çatışmanın, Türkiye’nin, halkın iradesine aykırı devlet yapısını, adalet mekanizmasını ve demokrasi yoksunluğunu gözler önüne serdiğine dikkat çekti.
AKP’NİN NİYETİ YOK
EMEP Genel Başkanı “Halkımız, gerçek adalet için yargı bağımsızlığına ve demokratikleşmeye şiddetle ihtiyaç duymaktadır. Ancak ne mevcut durum, ne de AKP’nin hesapları halkın bu ihtiyacını karşılayacaktır” değerlendirmesinde bulundu. “Ortada Başbakan Yardımcısı Arınç’ın söylediği gibi ‘Karanlık odaklara karşı sürdürülen bir hukuk mücadelesi’ de yoktur” ifadelerini kullanan Levent Tüzel bu gerçeği şu örnekle açıkladı: Siyasi cinayetlerin mağdurlarının ailelerinin talepleri, bu “güçlü iktidara” rağmen hâlâ ortada durmaktadır. Hükümetin darbecilerle gerçek bir hesaplaşma niyeti de yoktur.”
NİYET GERÇEK YARGI REFORMU DEĞİL
Olup-bitenleri demokratikleşmeyle ilişkilendirmenin mümkün olmadığını ifade eden Tüzel “Yaşananlar üzerinden hükümetin getirmek istediği yargı reformuyla AKP iktidarını güçlendirmeyi planladığı, kullanılan ‘Kutlu yürüyüş, ülkenin şahlanışı’ gibi ifadelerle siyasi hedeflerin gözetildiği de ortadadır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Savcı’dan HSYK’ya çalım!

SONRAKİ HABER

Tesco Kipa’da sendikalaşan işçilere baskı yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...