20 Şubat 2010 00:00

Cemaat Adalet Bakanlığı’na lojman satmış

ERZİNCAN’daki İsmailağa operasyonunda, telefon dinlemelerine takılan, Bakanlar ve milletvekilleriyle yakın ilişkiyi kuran Mehmet Çelik’in, Adalet Bakanlığı’na 192 dairelik lojman sattığı belirlendi.

Paylaş

ERZİNCAN’daki İsmailağa operasyonunda, telefon dinlemelerine takılan, Bakanlar ve milletvekilleriyle yakın ilişkiyi kuran Mehmet Çelik’in, Adalet Bakanlığı’na 192 dairelik lojman sattığı belirlendi.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İstanbul Başakşehir’deki Misstanbul evlerinin 192’sini Tek Çelik A.Ş’nin Sahibi Mehmet Çelik’in Adalet Bakanlığı’na lojman olarak sattığını açıkladı. Kart, “Hükümet ile cemaat ilişkilerinin siyasi boyutu dışında, ekonomik ilişkiyi göstermesi açısından bu olay çok belirgin bir örnektir. Hükümetin neden cemaate, cemaatin neden hükümete sahip çıktığını göstermesi bakımından da somut bir örnektir’’dedi İktidarın kendi sermayesini yarattığı değerlendirmesinde bulunan Kart, geçen eylül ayındaki yaşanan sel felaketinde lojmanları da su bastığını belirterek, “Konutların ihale ve kabul sürecinde de yasaya uygun yapılmadığı konusunda ciddi kuşkularımız var” dedi.
DİNLEMEYE TAKILDI
İsmailağa Cemaati’ne ilişkin telefon dinlemelerinde adı en öne çıkan, devlet ve hükümet temsilcileriyle yakın ilişkiyi kuran isim olarak dikkat çeken Çelik’in, iş takibi görüşmelerini de içeren dinleme dokümanlarında, cemaati soruşturan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’e karşı girişimleri de yer alıyor. Çelik’in AKP’li İdris Naim Şahin ve adı açıklanmayan bir Devlet Bakanı ile tavassut içeren konuşmaları yer alıyor.
İstanbul İkitelli’de 101 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçen Misstanbul Evleri, 23 blokta toplam 888 daireden oluşuyor. Misstanbul Evleri, Atatürk Havalimanı, Atatürk Olimpiyat Stadı ve TEM Otoyolu bağlantılarıyla planlanan üçüncü çevre yolu ve metro hattı yakınında bulunuyor. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

DÖNEMİN VALİSİ OLAY SAVCIYI ANLATTI

SONRAKİ HABER

Savcı’dan HSYK’ya çalım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...