20 Şubat 2010 00:00

‘Bu santraller bölgeye zarar verir’

HATAY’a konser vermek amacıyla gelen Sanatçı İlkay Akkaya, Samandağ ilçesinde bulunan Samandağ Kalkınma Derneği’nin Oytun Alanı’nda düzenlediği eyleme katıldı.

Paylaş

HATAY’a konser vermek amacıyla gelen Sanatçı İlkay Akkaya, Samandağ ilçesinde bulunan Samandağ Kalkınma Derneği’nin Oytun Alanı’nda düzenlediği eyleme katıldı. Eylemde konuşan Sanatçı İlkay Akkaya, “Bu bölgede 48 Rüzgar Enerji Santrali kurulmak istendiğini öğrendim, eğer bu santraller kurulursa bu bölge tamamen zarar görür. Bizler yenilenebilir enerji kaynağı anlamına gelen rüzgar enerji santrallerine karşı değiliz. ÇED raporu kurulurken tribünlerin ve santrallerin kurulacağı yerlerin, orda yaşayan halkın yaşam alanları, tarım ve turizm alanları ve SİT alanların korunmasına önem gösterilmesini istiyoruz. Bizler milyonlarca yılda oluşmuş su kaynakları ve Samandağ’ın zenginliklerinin kaybolacağından endişe ediyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Samandağ Kalkınma Derneği Başkanı Adil Nural da, Samandağlılar olarak mücadeleye devam edeceklerini ve yerleşim alanlarının tahrip edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Eylemde, sonra Samandağ Kaymakamlığı’na verilmek üzere bir imza standı açıldı. (HATAY)
ÖNCEKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

SONRAKİ HABER

Batuhan Sokak neden kazıldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...