20 Şubat 2010 00:00

Çarpmayıp toplayınca sorun çözülüyor mu?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, katsayı çıkmazı için bulduğu çözümü açıkladı: “Artık çarpmayacağız, toplayacağız.”

Paylaş

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, katsayı çıkmazı için bulduğu çözümü açıkladı: “Artık çarpmayacağız, toplayacağız.”
Özcan, Gaziantep’te dün yaptığı açıklamada, Danıştay’ın katsayı kararına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Sistemin hesaplamasını değiştirdiklerini, en basit hale getirdiklerini savunan Özcan, hesaplamalarda AOBP’nin çarpılmasının eşitliği bozduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Eski sistemde çarpılmalar söz konusuydu. Ancak çarptığımızda öğrenciler arasında eşitlik bozulur. öğrencilere puan vermek gerekiyorsa ilave, katsayıdan dolayı bir rakamı bir sabite eklemek daha iyidir. İstatistiksel olarak daha doğru sonuçlar verir. Elimizde fırsat varken bunu düzeltmiş oluruz.”
ALANINA GİTMEYENE PUAN YOK
Özcan, alanına giden öğrenciye puan ekleneceğini belirtirken, alanına gitmeyen öğrenciye puan eklenmeyeceğini söyledi. Alanlarda bir değişiklik olmayacağını dile getiren Özcan, “Alanında gidene puan var. Gitmeyene yok. AOBP zaten geliyor, ona dokunmuyoruz. Katsayıdan gelen bir şey. Yani alan değiştirirse hiçbir şey yok. Alanında kalırsa ekstra bir puan alacak. Burada toplama işlemi yapıyorsunuz. Çarpma yok” dedi.
Özcan, sistemdeki puan aralıklarının değiştirilmeyeceğini belirterek, “Önceki sistemde katsayı bir rakamla çarpılıyordu. Bizim yapacağımız katsayıyı yükseltmek değil. Buraya bir sabit koyalım, 5 puan gibi” dedi.
Özcan, YÖK Yasasının düzenlemeye engel teşkil etmediğini de dile getirerek, “Yasa orta öğretim başarı puanını bir şekilde yansıtın diyor. Orta öğretim başarı puanını değiştirmeyeceğiz, oynamayacağız” diye konuştu. (GAZİANTEP)
ÖNCEKİ HABER

Et kesiminin yarısı denetimsiz yapılıyor

SONRAKİ HABER

Gazeteciye 525 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...