20 Şubat 2010 00:00

TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü 2 genç şaire verildi

TÜRK Tabipler Birliği (TTB) Behçet Aysan Şiir Ödülü düzenlenen törenle Genç Şairler Erol Özyiğit ve Selami Karabulut’a verildi.

Paylaş

TÜRK Tabipler Birliği (TTB) Behçet Aysan Şiir Ödülü düzenlenen törenle Genç Şairler Erol Özyiğit ve Selami Karabulut’a verildi.
TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü önceki gece düzenlenen törenle, “Huy Defteri” eseriyle şair Erol Özyiğit’e ve “Yarım Kalan” eseriyle Selami Karabulut’a sunuldu. Gecede Şair Hekim Behçet Aysan’la birlikte Sivas’ta yakılarak öldürülen 35 kişi de anıldı.
Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki törende konuşan TTB Merkez Konsey Başkanı Gençay Gürsoy, Sivas katliamının unutturulmaya çalışıldığını ancak TTB’nin Behçet Aysan şahsında olayı unutturmayacağını belirtti. “Biz bu değerlerimizi anmaya devam edeceğiz” diyen Gürsoy, benzeri bir katliamın yeniden yapılmaması için gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekti. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklandığını hatırlatan Gürsoy, “Dini cemaatlerin üzerine giden bir savcı tutuklanıyor. Türkiye ya askeri vesayet ya da dini bir ülke olmak iklimine sokuluyor. Bizler ne onu, ne bunu kabul eden, eşitlikçi ve gerçekten adaletli bir ülke kurmak zorundayız” dedi.
Şiir Ödülü Seçici Kurulu Üyesi Yazar Doğan Hızlan, “Yakılarak anmanın hüznünü hepimiz bölüşüyoruz. Behçet Aysan’ı, Metin Altıok’u, Asım Bezirci’yi ve diğer ozanları daima hatırlıyoruz” dedi. Yaşamını kaybedenleri, Anna Seghers’in “Ölüler Genç Kalır” romanındaki gibi genç hatırladıklarını söyleyen Hızlan, “Behçet Aysan’ı da öyle. Onun şiirlerini okuduğumuzda şiirin yaşamımızla birleştiğini görüyoruz” diye konuştu. Şiir ödülünü paylaşan Erol Özyiğit ve Selami Karabulut’u da tebrik eden Hızlan, genç şairlerin saklı su gibi bilinmeyen ancak benzersiz güzellikte şiirleri olduklarını dile getirdi.
Şair Refik Durbaş da, arkadaşı Behçet Aysan için, “Şairin kaderi ile şiirin kederi buluştu” diye konuştu. Durbaş, Arjantinli kayıplar için şiir yazan Aysan’ın kendisinin de o kayıplardan biri olduğunu hatırlattı. Şiir ödüllerinin Gençay Gürsoy’un Şairler Erol Özyiğit’e ve Selami Karabulut’a sunulmasıyla devam eden gecede, Vedat Sakman’da gitar dinletisi sundu.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sanatçılar TEKEL’e ses verecek

SONRAKİ HABER

Kariyer Bitiren sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...