22 Şubat 2010 00:00

TEKEL’İN ATEŞİ HER YERDE

ADANA, Kocaeli ve İstanbul’da yapılan eylemlerde TEKEL işçilerinin taleplerinin kabul edilmesi istendi.

Paylaş

ADANA, Kocaeli ve İstanbul’da yapılan eylemlerde TEKEL işçilerinin taleplerinin kabul edilmesi istendi.
ALİBEYKÖY’DE YÜRÜYÜŞ
Bir süredir İstanbul Alibeyköy’ün mahallelerinde TEKEL işçilerine destek için yürüyüşler düzenleyen Alibeyköylüler, dün bir kez daha eylemdeydiler.
TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla mahallelerden Sayayokuşu Gülpa önüne gelen yüzlerce Alibeyköylü, buradan sloganlarla Akşemsettin Mahallesi son durağa kadar yürüyüş düzenledi. Burada platform adına açıklama yapan Alev Aslan, TEKEL direnişini daha da büyüterek Alibeyköy’ün tüm sokaklarına yayacaklarını belirtti.
FABRİKALAR BİRER BİRER KAPANDI
Adana’da il binası önünde toplanan Emek Partisi üyeleri, İnönü Parkı’na kadar ‘Genel grev genel direniş’, ‘Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz’, ‘Her yer TEKEL her yer direniş’, sloganları atarak yürüdü.
İnönü Parkı’nda basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Av. Sevil Aracı, Adana’nın bir fabrika çöplüğüne dönüştüğünü vurguladı. Adana’da ÇUKOBİRLİK, SÜMERBANK, AKSANTAŞ, SEK, EBK ve TEKEL Sigara Fabrikası’nın birer birer kapatıldığına dikkat çeken Aracı, özelleştirmeler sonucunda Adana’nın işsizlikte Türkiye’de ikinci olduğunu dile getirdi. İşçilerin kaybetmesinin halkın tümünün kaybetmesi anlamına geldiğini, Adana’nın buna iyi bir örnek olduğunu dile getiren Aracı, bugün TEKEL işçilerinin kazanmasının bütün bir halkın kazanması olduğunu ifade etti. Aracı, bütün işyerleri, fabrikalar, okullar ve emekçi semtlerinde “TEKEL İşçisiyle 1 Liranı Paylaş” kampanyasının örgütlenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ceyhan’da da Eğitim Sen ve Toros işçileri önderliğinde EMEP, ÖDP, BDP ve CHP ilçe örgütlerinin katılımlarıyla yaklaşık 150 kişi, Eğitim Sen Ceyhan Şube binası önünden Kızılay Caddesi’ne kadar ‘Zafer direnen emekçinin olacak’, ‘AKP 4-c’yi al başına çal’ sloganlarıyla yürüdü.
KOCAELİ’NDE MAHALLE EYLEMLERİ SÜRÜYOR
Derince’nin Yenikent Mahallesi’nde TEKEL işçileriyle dayanışma için Venüs İş Merkezi’nden Yenikent Mahalle Muhtarlığı önüne kadar yürüyüş yapıldı. Yenikent Muhtarlığı önünde yapılan açıklamada mahallelilere seslenen Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Güner Kizir, TEKEL işçileriyle her alanda dayanışma çağrısı yaptı.
TEKEL işçilerinin, yalnızca özlük hakları için değil tüm halkın güvenceli iş hakkı için mücadele ettiğini belirten Kizir, “ TEKEL işçilerinin mücadelesi, işyerlerinden, mahallelerden, okullardan aldığı destekle mutlaka kazanacaktır” diye konuştu. Yürüyüşe, Yenikent Mahallesi Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Rıza Topluoğlu, Dersimliler Derneği yöneticileri ve Emek Partisi katıldı.
Körfez’in Çamlıtepe Mahallesi’nde de basın açıklaması yapıldı. Dayanışma etkinlikleri kapsamında Derince Gençlik ve Kültür Evi (DEGEV) dernek binasında bir söyleşi gerçekleştirdi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘BU BARiKAT YIKILIRSA HERKES KAYBEDER’

SONRAKİ HABER

KONFEDERASYONLARA ‘ŞALTER İNECEK’ BASKISI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...