22 Şubat 2010 00:00

‘BU BARiKAT YIKILIRSA HERKES KAYBEDER’

Mamaklılar Emek Partisi Mamak İlçe Örgütü’nün çağrısıyla TEKEL işçilerinin bulunduğu direniş çadırlarına yürüdüler.

Paylaş

Mamaklılar Emek Partisi Mamak İlçe Örgütü’nün çağrısıyla TEKEL işçilerinin bulunduğu direniş çadırlarına yürüdüler.
Kahvehaneler ve yöre derneklerine yapılan çağrılar sonrası bir araya gelen Mamaklılar, önceki gün Tekmezar Parkı’nda toplandılar. ‘Güvencesiz Çalışmaya Hayır, TEKEL İşçisi Kazanacak’ pankartı arkasında toplanan Mamaklılar, ‘Her yer TEKEL her yer direniş’, ‘sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Tekmezar Parkı’nda açıklama yapan Emek Partisi Mamak İlçe Başkanı Ahmet Demirel, “TEKEL işçisi kazanırsa hepimiz kazanacağız, TEKEL işçisi kaybederse hepimiz kaybedeceğiz” dedi.
AKP’nin politikaları sonucu işyerlerinin kapatıldığını söyleyen TEKEL işçisi Şakir Aslan ise “Biz onların önünde barikatız, bu barikat yıkılırsa hepimiz kaybederiz” dedi. TEKEL işçisi Aynur Erbaş da “Bugün bize dayatılan 4-c uygulaması, yarın sizlere ve çocuklarınıza dayatılacak, bu yüzden bugün birleşmenin tam zamanıdır” diye konuştu. Türk-İş önüne kadar yürüyen Mamaklılara, çevrede bulunan vatandaşlar da destek verdiler.
İzmir’in Buca ilçesine bağlı Kuruçeşme ve Buca Koop mahallelerinde düzenlenen yürüyüşle TEKEL işçilerine destek verildi Emek Partisi Buca İlçe Örgütü’nün çağrısıyla Hacı Bektaşi Veli Parkı’nda toplanarak meşalelerle yürüyüşe geçen mahallelilere, yol boyunca katılan, alkış ve ıslıklarla destek verenler olması dikkat çekti. (ANKARA-İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

TEKEL’İN ATEŞİ HER YERDE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...