22 Şubat 2010 00:00

Polisten büyük ‘kabahat’

Önce Dersim’de yaşandı, sonra Bursa’da. “TEKEL işçileriyle 1 liranı paylaş” kampanyasını yürütenler, polis engeline takıldı.

Paylaş

Önce Dersim’de yaşandı, sonra Bursa’da. “TEKEL işçileriyle 1 liranı paylaş” kampanyasını yürütenler, polis engeline takıldı. TEKEL direnişini anlatan ve işçiler için destek isteyen Emek Partisi (EMEP) üyeleri, Kabahatler Kanunu gerekçe gösterilerek ‘dilencilik’ ile suçlandı ve 70 TL ceza kesildi.
Kayseri’de de Organize Sanayi Bölgesi’nde Evrensel’i işçilere ulaştırmaya çalışan dağıtımcılarımız, yine Kabahatler Kanunu gerekçesiyle engellendi.
DİLENCİLİKTEN GÖZALTI
EMEP Bursa İl Örgütü üyeleri, önceki gün Bursa’nın Kestel ilçesinde “TEKEL ile 1 liranı paylaş” kampanyası çerçevesinde esnaf ve kahvehaneleri dolaşarak halktan TEKEL için destek istedi. Kapı kapı dolaşıp bildiri dağıtarak TEKEL direnişi hakkında bilgi veren EMEP üyeleri, bir yandan da ellerindeki kumbara ile destek topladı. Halk kampanyaya karşı yoğun ilgi gösterirken, ceplerindeki paralarını TEKEL işçileriyle paylaştı. Ancak polis ekipleri, EMEP üyelerini gözaltına aldı.
SÖZ KONUSU İŞÇİLER OLUNCA...
Gözaltına alınan EMEP üyeleri, ‘dilencilik’ suçlamasıyla karakolda tutulduktan sonra, bir il yöneticisine 70 TL para cezası kesilmesinin ardından serbest bırakıldılar.
Emek Partisi Bursa İl Başkanı İsken Yıldız, olayla ilgili “Marketlerde, dükkanlarda ne amaçla koyulduğu belli olmayan bağış kutularını görmezden geliyorlar, söz konusu işçiler olunca müdahale ediyorlar” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
POLİS KUMBARADAKİ PARAYI DA ALMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde Dersim’in Hozat ilçesinde kampanya çerçevesinde TEKEL direnişi için destek toplayan EMEP üyelerinin başına da aynı şey gelmişti. EMEP Hozat İlçe Başkanı Erdem Ulaş Çelik ve sendikacı Haydar Güler, girdikleri bir kahvede polis engeliyle karşılaşmış, emniyete götürülmüştü.
Dilencilik yapmakla suçlanan Çelik ve Güler’e, 70’er TL para cezası kesilmiş, üzerine bir de TEKEL işçileri için topladıkları yardımlara el konulmuştu.
(Bursa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Şube sekreterini bile işten attırdılar

SONRAKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...