22 Şubat 2010 00:00

BERİVAN’IN ÇIĞLIĞI: CANIM YANIYOR

15 yaşındaki Berivan S, Batman’da katıldığı gösteride polise taş attığı suçlamasıyla yargılanıyor.

Paylaş

15 yaşındaki Berivan S, Batman’da katıldığı gösteride polise taş attığı suçlamasıyla yargılanıyor. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Berivan, İHD Elazığ Şube Başkanı Nafiz Koç’a mektup gönderdi. Berivan gönderdiği mektupta, gözaltına alındığında polisin yüzünü puşi ile kapattığını ve fotoğraf çektirdiğini belirterek, gözaltında işkence gördüğünü yazıyor. Berivan mektubunda, “Beni yakaladıklarında çok dövdüler. Bana niye böyle davrandılar anlamıyorum. Burada çok üzülüyorum, canım yanıyor burada. Ben burayı hak etmedim” dedi.
‘KENDİ ÇOCUKLARINA YAPMAZLARDI’
Berivan, tutulduğu Diyarbakır E Tipi’nden gönderdiği mektupta, hiçbir suçu olmadığını, buna rağmen verilen cezaya bir anlam veremediğini belirtti. Gönderdiği mektupta, gözaltında polisin yüzünü puşi ile kapattığını ve fotoğraf çektiğini belirten Berivan, “Beni buraya atanlar inanın ki kendi çocukları olsaydı bana yaptıklarının aynısını onlara yapmazlardı” dedi. “Ben burada ailemi o kadar özlüyorum ki, anlatamam” diyerek ailesine ve arkadaşlarına olan özlemini dile getiren Berivan, “Ben böyle bir yeri hiç hayal etmemiştim. Çocukluğumu dört duvar arasında nasıl geçireceğim” diye sordu.
‘AİLEMİ ÇOK ÖZLÜYORUM’
Berivan mektubunda, “Burası o kadar zor ki, size ne kadar anlatsam da anlatamam ki. Hep burada kalacağıma çok korkuyorum. Dışarıda arkadaşlarımla koşup oynamak istiyorum. Burada her kapı açıldığında ya mektup bekliyorum ya da buradan çıkmayı bekliyorum. Ben hayatım boyunca ailemden hiç uzak yaşamadım. Bunun için burada çok korkuyorum. Ailemi çok özlüyorum” dedi. Mektubunda, hiçbir suçu olmadığı halde cezaya çarptırıldığını ve verilen cezaya anlam veremediğini ifade eden Berivan, “Hiçbir suçum olmadığı halde bana bu kadar ceza vermelerini anlamıyorum. Polisleri anlamıyorum, ne istediler benden. Ben ne yaptım onlara? Ben okuyacaktım, okula gidecektim. Polisler niye yüzümü kapatıp resim çektiler?” şeklinde, dikkat çekici ifadelerde bulundu.
İŞKENCE YAPILDI
Gözaltında polisin kendisine işkence yaptığını belirten Berivan, “Niye bana şiddet ettiler? Bacaklarım hâlâ morluklar içinde. Kimse vücudumdaki morlukları görmesin diye ilaç sürdüler. Beni yakaladıklarında çok dövdüler. Bana niye böyle davrandılar anlamıyorum. Ben daha 15 yaşındayım, ben burayı hak etmedim. Hiç kimse burayı hak etmiyor. Burada çok üzülüyorum, canım yanıyor burada. İnşallah cezamı kabul etmezler, özgürlüğüme kavuşurum” dedi.
‘SUSARAK GELECEĞİMİZİ YOK ETMEYELİM’
Mektubu alan İHD Elazığ Şube Başkanı M. Nafiz Koç, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre 18 yaşına kadar herkesin çocuk kategorisinde olduğunu hatırlattı. Koç, “Onlar bizim geleceğimizdir. Susarak geleceğimizi yok etmeyelim” şeklinde konuştu. (Elazığ/DİHA)
Serkan Demirel
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL DAĞITIMINA ENGELLEME VE CEZA

SONRAKİ HABER

Şube sekreterini bile işten attırdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...