22 Şubat 2010 00:00

Arızlılı depremzedelerden Haiti’ye destek

KOCAELİ Irak Arızlı Konutları’nda oturan depremzedeler, Haitili depremzedelerle dayanışma için basın açıklaması yaptı.

Paylaş

KOCAELİ Irak Arızlı Konutları’nda oturan depremzedeler, Haitili depremzedelerle dayanışma için basın açıklaması yaptı. Depremzedeler, depremi yaşayan tüm Kocaelililere, Haitililerle yardımlaşma çağrısı yaptı.
Depremzedeler adına açıklamayı yapan Çişem Uğur, “Haiti, kıtanın en fakir ülkelerinden biri olmasından dolayı uluslararası yardımlara ihtiyaç duymaktadır. Ülkedeki en büyük ihtiyaçlar barınma, su, gıda ve sağlık malzemeleridir. Biz Kocaelililer de aynı bu acıları yaşadık” diye konuştu. Uğur, sözlerine şöyle devam etti: “Bize Irak’tan yapılan 10 milyon dolarlık yardımla Arızlı Irak Konutları yapıldı. Ancak yardım, sonraki yıllarda amacından saptırılmış olup Arızlı Konutları’ndan depremzedeler çıkarılmıştır. Haitili yetkililerden ricamız, bizlerin gönderdiği yardımların Irak’tan bize gelen yardımlar gibi olmamasıdır. Deprem sonrası depremzedeye verilmiş olan hakkın sonradan alınmamasıdır.”
Arızlılılar, açıklamadan sonra cep telefonlarıyla Haiti’ye yardım için Kızılay’ın başlattığı kampanyaya destek verdiler.
(Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kıraçlı gençler ücretsiz spor salonu için imza topluyor

SONRAKİ HABER

İŞSİZ BABA İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...