22 Şubat 2010 00:00

Harmandalı’nda 8 Mart coşkusu

İZMİR Harmandalı Uğur Mumcu Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü “sokak şenliği” ile kutlamaya hazırlanıyor.

Paylaş

İZMİR Harmandalı Uğur Mumcu Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü “sokak şenliği” ile kutlamaya hazırlanıyor. Şenliğin planlanması için bir araya gelen kadınlar, 8 Mart’ın, kadın dayanışmasının pekiştirildiği bir gün olmasının yanı sıra kadınların çeşitli taleplerinin de dile getirildiği bir gün olması gerektiğini belirtiyorlar. Kadınlar, en acil taleplerinin kreş olduğunu dile getirerek, 8 Mart’ta belediyeye bu taleplerini ileteceklerini ifade ediyorlar.
Mahallede çalışan kadınların çocuklarını bırakacak yerleri olmaması sorun yaratıyor. Çalışmayan kadınlar çeşitli işleri için evden ayrılmaları gerektiğinde, mahallede çocuklarını bırakabilecekleri bir yer olmasını istiyorlar. Mahallede bir kadın danışma merkezi ve kadınların yararlanabileceği bir sosyal tesis açılması da, belediyeye iletilecek talepler arasında yer alıyor.
TEKEL İÇİN YARDIM
Ankara’da iki aydır direnişte olan TEKEL işçisi kadınları unutmayan Uğur Mumcu Mahallesi kadınları, Ankara’ya iletilmek üzere mahallede yaşayan herkesten giysi, çocukları için kırtasiye yardımı toplama kararı aldılar. Direnişteki TEKEL işçilerinden Hülya Argüç de kadınların toplantısına katılarak geçirdikleri süreç hakkında bilgi verdi. 60 gün boyunca Ankara’da kalan Argüç, kısa bir süre için ailesinin yanına geldiğini ve tekrar Ankara’ya döneceğini, direnişlerinin her yerde konuşulmasının kendilerine güç verdiğini, yalnız olmadıklarını hissettiklerini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Derelerin Kardeşleri toplandı

SONRAKİ HABER

İKİTELLİ-LİSE ARASI 4 KİLOMETRE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...