22 Şubat 2010 00:00

BTS Başkanı Yunus Akıl’dan TCCD’ye eleştiri

BİRLEŞİK Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Başkanı Yunus Akıl, TCDD yönetiminin vekalet görevlendirme yöntemi sürekli kullanılan bir müesseseye dönüştürdüğünü söyledi.

Paylaş

BİRLEŞİK Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Başkanı Yunus Akıl, TCDD yönetiminin vekalet görevlendirme yöntemi sürekli kullanılan bir müesseseye dönüştürdüğünü söyledi.
BTS Başkanı Akıl yaptığı yazılı açıklamada, TCDD’de 10 yıldan beri vekaleten görev yapan personel bulunduğunu ifade ederek, personel alımı için yapılması gereken sınavların da yapılmadığını kaydetti. Akıl, “Tren trafiği ile ilgili olarak kurumun kendi yaptığı norm kadro çalışmasında 21 servis müdür yardımcısı olmasına karşı, sadece 2 asil servis müdür yardımcısı bulunmaktadır. Bulunması gereken kadronun yüzde 38’ine tekabül eden 8 kadro vekaletle yürütülmekte olup, yüzde 43’üne tekabül eden 9 kadro da boştur. 31 bölge kontrolörlüğü kadrosunun yüzde 42’si vekaletle yürütülmektedir” dedi. Akıl, bölge düzeyinde görev yapan kendi dallarında uzmanlaşmış kontrolörlerin durumunun da benzer nitelikler taşıdığını kaydederek, yol kontrolör ve başkontrolör mevcut sayısının ise 12 iken 11 kişinin vekaleten görev yaptığını bildirdi. Çeken, çekilen araçlar ve makinist personelin denetimiyle ilgili cer kontrolörü ve başkontrolör sayısının norm kadro çalışmasına göre 30 olması gerektiğini belirten Akıl, “Kadronun yüzde 37’sine tekabül eden 11 kadro vekaleten yürütülürken, yüzde 40’ına tekabül eden 12 kadro ise boş bulunmaktadır” dedi. Akıl ayrıca, yüksek hızlı trende de durumun farklı olmadığını kaydederek, İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, personel, sağlık, yük, yol, eğitim servis müdürlükleri, 15 servis müdür yardımcılığı ve Haydarpaşa Gar Müdürlüğü’nün vekaletle yürütüldüğüne dikkat çekti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Uyanmanın ve harekete geçmenin tam zamanı

SONRAKİ HABER

Derelerin Kardeşleri toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...