22 Şubat 2010 00:00

İstemeyi bilirsek hakkımızı alırız

İstanbul’un, işçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadığı Bağcılar ilçesinden de TEKEL işçilerine destek var.

Paylaş

İstanbul’un, işçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadığı Bağcılar ilçesinden de TEKEL işçilerine destek var. Kemalpaşa Mahallesi’nde yaşayan emekçiler, kendilerinin de benzer sorunlar yaşadığını belirterek, bu nedenle TEKEL işçilerini anladıklarını ve desteklediklerini söylüyorlar. Emekçiler, haklarını istemeyi bilmeleri durumunda kazanabileceklerini belirtiyorlar.
Kot atölyesinde çalıştığını söyleyen Abdul adlı işçi, önce kendi çalışma koşullarından örnekler veriyor. “Kot atölyesinde çalışıyorum ve 750 TL ücret alıyorum” diyerek söze başlayan atölye işçisi Abdul, aldığı 750 TL geçinmesine yetmediğinden ek iş yapmak zorunda kaldığını belirtiyor. “Geçinmeye çalışıyorum ama olmuyor” diyen Abdul, bu nedenle çok sıkıntılı günler geçirdiğini sözlerine ekliyor. “Cebinde beş kuruş para olmadığına” dikkat çeken Abdul, “2 gündür evime çay alamıyorum, 1 kilo çay olmuş 10 TL. 2 çocuğum var, çocuğuma bez alamıyorum. Kredi kartı yüzünden evime haciz geldi” diyor. Yaşadığı sorunların aynısını yaşayan TEKEL işçilerini bu nedenle desteklediğini söyleyerek tamamlıyor sözlerini Abdul.
‘BAŞIMIZA BİR ÇOBAN SEÇMİŞİZ...’
“TEKEL işçilerinin mücadelesi, olması gereken bir mücadele” diyen esnaf Meftah Karakan, TEKEL işçilerinin akşama kadar yatıp para aldıklarının yalan olduğunu belirtiyor. Uzun zamandır işçilere zam verilmediğini, işsizliğin arttığını ve açlık sınırının günden güne yükseldiğini belirten Karakan, “Biz başımıza bir çoban seçmişiz, o çoban da istediği gibi bizim etimizden, sütümüzden, her şeyimizden yararlanıyor ve çalıyor” diyor. “Kimse bireysel düşünmemeli” diyerek sözlerini sürdüren Karakan, “Toplumsal düşünmeliyiz, çünkü hepimiz ekonomik sıkıntı içindeyiz, biz hakkımızı istemeyi bilirsek alırız” diyerek, TEKEL işçileri için başlatılan 1 liranı paylaş kampanyasını desteklediğini belirtiyor.
Hükümetin TEKEL işçilerini 4-c kapsamına almasının yanlış olduğunu belirten Cavit Bulut ise “TEKEL işçileri de bu memleketin insanları, onların da çoluğu çocuğu var. 700 TL ile nasıl geçinsinler?” dedi. Bulut, TEKEL işçilerinin haklı bir mücadele içinde olduklarını da sözlerine ekledi.
(İstanbul/EVRENSEL)

HERKES SOKAĞA İNERSE...
Ev kadını olan Ayşe hanım ise TEKEL işçilerini televizyondan takip ettiğini belirtiyor.
“Zenginler yolunu almış gidiyor, fakir fukara sürünüyor. Buna karşı insanların birlik olması gerekiyor” diyen Ayşe hanım, “Herkes sokağa inerse işte o zaman Başbakan, TEKEL işçilerinin istediklerini verir ve sadece TEKEL’in değil kimsenin hakkını yiyemez” diyor.
Erkan Seven - Arife Onat
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçileri kazanacak

SONRAKİ HABER

EKONOMİ VE POLİTİKA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...