22 Şubat 2010 00:00

Bu kez erkekler Güldünya için söylüyor

İKİNCİ Güldünya konseri, Türkiye’nin ünlü erkek seslerini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir araya getiriyor.

Paylaş

İKİNCİ Güldünya konseri, Türkiye’nin ünlü erkek seslerini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir araya getiriyor. Mirkelam, Teoman, Yalın, Yüksek Sadakat, Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mustafa Ceceli ve Enbe Orkestrası, “aile içi şiddete son” demek için 2. Güldünya konserinde sahnede buluşuyor.
Geçen yıl birçok kadın sanatçıyı, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı yararına bir araya getirerek bir konser gerçekleştiren ‘Hürriyet Aile İçi Şiddete Son!’ kampanyası, bu kez ünlü erkek sanatçıların kadınlar için şarkı söyleyeceği bir konser düzenliyor.
Türkçe müziğin en tanınmış erkek seslerinden Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mirkelam, Mustafa Ceceli, Teoman, Yalın ve Yüksek Sadakat’ın katılacağı 8 Mart 2010 Dünya Emekçi Kadınlar Günü konserinde kadınlar için hep bir ağızdan “Aile İçi Şiddete Son!” denecek.
Konserin tüm geliri, yine Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na aktarılmak üzere Aralık Derneği’ne bağışlanacak.
Konserin amacı, aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara hukuki, psikolojik ve güvenlikle ilgili destek sağlamak amacıyla iki yıl önce hizmete açılan Acil Yardım Hattı’na maddi destek sağlamak ve daha çok kadına ulaşabilmesi için farkındalık yaratmak. Gencecik yaşında aile içi şiddete kurban edilen Güldünya Tören ise bugün Türkiye’de kadına yönelik şiddetin bir sembolü haline geldiğinden, konsere de adını veriyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bal Ayı’yı çekti, sıra seyircide

SONRAKİ HABER

Sokağın dili, yani bildiğin İstanbul

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...