23 Şubat 2010 00:00

ÜMRANİYE TEKEL OLACAK

HAKLARI için 70 güne yakındır direnişte olan TEKEL işçilerine, mahallelerde destek artarak devam ediyor.

Paylaş

HAKLARI için 70 güne yakındır direnişte olan TEKEL işçilerine, mahallelerde destek artarak devam ediyor. Emek Partisi (EMEP) Ümraniye İlçe Örgütü, TEKEL işçilerinin mücadelesine destek vermek için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Elmalıkent Mahallesi’nde kahve toplantısı yaptı. Toplantıya, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu da katıldı. Topçu, işçi ve emekçi halkın yaşam koşullarının her geçen gün daha da zorlaştığını, peş peşe zamlar yapıldığını kaydetti.
AKP Hükümeti’nin özelleştirmeler sonucu ülkeyi yağmaladığını, her türlü saldırıya karşın TEKEL işçilerinin Ankara’nın göbeğinde direnişlerine ısrar ve inatla devam ettiğini ifade eden Topçu, muhalefet partisi CHP’nin, muhalefetinde samimi olmadığını, özelleştirme furyalarının altında CHP’nin de imzası olduğunu söyledi. Türkiye’de ilk defa işçi ve emekçilerin başkaları için greve gittiğini söyleyen Topçu, bu mücadelenin çok önemli olduğunu ve büyütülmesi gerektiğini kaydetti.
HALK AYDINLATILMALI
Toplantıya katılanlardan Ali Demir, TEKEL işçilerinin mücadelesini sonuna kadar desteklediklerini, geniş bir halk desteği için sendikacıların aydınlatma çalışması yürütmesi gerektiğini belirtti. Demir, ‘TEKEL işçileriyle 1 liranı paylaş’ kampanyasının bir an evvel mahallede başlatılması gerektiğini vurguladı.
Vartolular Derneği Ümraniye Şube Yöneticisi Hıdır Yavuz ise TEKEL işçilerinin mücadelesinin örnek bir mücadele olduğunu, Başbakan’ın ve hükümetin yalan söylemlerle süreci baltalamaya çalıştığını söyleyerek, bu pervasızlığın artık durdurulması gerektiğini ifade etti. Yavuz, zamların ve emekçilere dönük saldırıların arttığı bir dönemde ortak mücadelenin önemli olduğunu, ciddi bir halk ve işçi hareketinin gerekli olduğunu söyledi. Mahalle mahalle, sokak sokak bu mücadelenin anlatılması gerektiğini, aksi takdirde emekçilerin daha ağır sorunlarla karşılaşacağını belirten Yavuz, AKP Hükümeti’nin gelmiş geçmiş en halk düşmanı hükümet olduğunu ifade etti.
TAPU SORUNU
Toplantıya katılan ve 1 yıldır işsiz olan gençlerden Azim Can ise “TEKEL işçileri sorun yaşıyor, mahalleli olarak sorun yaşıyoruz, gençler olarak sorun yaşıyoruz” diyerek, artık tepki gösterilmesini istedi. Can, TEKEL işçilerinin mücadelesi örnek alınarak bunun yapılabileceğini ifade etti.
Toplantıya katılan kadınlar ise vakit kaybetmeden kendi mahallelerinde hem TEKEL işçileriyle dayanışma hem de mahallenin sorunlarına ilişkin pratik bir adım atılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını söylediler. Kadınlar aynı zamanda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün yaklaştığını, mahallede buna ilişkin çalışmalar sürdürülmesi gerektiğini vurguladılar. Toplantı sonunda ‘TEKEL işçileriyle 1 liranı paylaş’ kampanyası başlatılması, mahalle halkının katılacağı kitlesel bir basın açıklaması ve benzer toplantıların yaygınlaştırılması kararlaştırıldı.
Bu arada Emek Partisi Ümraniye İlçe Örgütü, 25 Şubat Perşembe günü TEKEL işçileriyle dayanışmak üzere 1 Mayıs Mahallesi’nde meşaleli yürüyüş düzenleyecek. İSTANBUL
İnan Dursun
ÖNCEKİ HABER

Komite kuruldu

SONRAKİ HABER

Konfederasyonlar TEKEL işçilerine bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa