23 Şubat 2010 00:00

Telekom işçileri çalışmaları hızlandırdı

HABER-İŞ İstanbul 1 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Gaziosmanpaşa Telekom Müdürlüğü işyeri temsilcileri TEKEL’e destek için çalışmalarını hızlandırdı.

Paylaş

HABER-İŞ İstanbul 1 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Gaziosmanpaşa Telekom Müdürlüğü işyeri temsilcileri TEKEL’e destek için çalışmalarını hızlandırdı.
Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu’nun düzenlediği temsilciler kurulunda alınan kararları hayata geçirmek için harekete geçen temsilciler, Sultangazi’nin Ellinci Yıl ve Esentepe Mahallelerinde dernekleri ve kahveleri ziyaret ederek TEKEL direnişini anlattılar, destek istediler.
Tokat İli Zile İlçesi Kızılca Köyü Derneği ile Aliçözü Köyü Derneği’ne yapılan ziyarette TEKEL ile ilgili bildiriler dağıtıldı. Burada konuşan İşyeri Baştemsilcisi İsmail Çay iki yıl önce kendilerinin de hakları için greve gittiğini hatırlatarak “Bizlerde saldırıya uğradık, hatta vatan haini ilan edildik. Ama yılmadık tıpkı TEKEL işçileri gibi” diye konuştu.
BİRLİK ÇAĞRISI
TEKEL işçilerinin kazanması halinde Türkiye’deki bütün işçilerin kazanacağını söyleyen Çay, TEKEL’de dayatılan 4-c’nin sömürü ve kölelik sistemi olduğunu vurguladı. Sendikalaşmanın önemine dikkat çeken Çay, şöyle devam etti: “Bunu TEKEL direnişinde açıkça gördük. TEKEL işçileri sendikalı oldukları için mücadelelerini sürdürüyorlar, o yüzden güçlüler.” Türkiye’de yaşayan tüm işçi ve emekçilerin tek vücut olması gerektiğini ifade eden Çay, “Hepinizi TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla 1 liranızı paylaşmaya davet ediyorum” dedi.
ALKIŞLARLA KARŞILANDI
Konuşmayı alkışlarla karşılayan dernek üyeleri, Telekom işçilerinin getirdiği kumbaralara katkı yaparak desteklerini gösterdiler.
Dernekte görüştüğümüz Cemal Saltık 4-c’nin açlık ve yoksulluk olduğunu belirterek “Biz de 4-c’yi kabul etmiyoruz” dedi. Aliçözü Köyü Derneği’nden İsmail Çakır da eski bir Uzel işçisi olduğunu ve esnek çalışmanın ne demek olduğunu Uzel’den iyi bildiğini belirtti. Türkiye’de işçi olmanın zor olduğunu dile getiren Çakır, şu çağrıyı yaptı: Bunun için TEKEL direnişine katkı sunalım, onların nezdinde bütün işçiler olarak birleşelim. (İstanbul/EVRENSEL)
Rıza Çiçek
ÖNCEKİ HABER

YÜCEL TEKSTİL İŞÇİLERİ KAMPANYAYA KATILIYOR

SONRAKİ HABER

Komite kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...