23 Şubat 2010 00:00

YÜCEL TEKSTİL İŞÇİLERİ KAMPANYAYA KATILIYOR

TEKEL işçilerine bir destek de Pendik’te bulunan Yücel Tekstil işçilerinden geldi.

Paylaş

TEKEL işçilerine bir destek de Pendik’te bulunan Yücel Tekstil işçilerinden geldi. Tersane işçilerinin başlattığı “TEKEL işçileriyle 1 liranı paylaş” kampanyasını hem işyerlerinde hem de mahallelerinde sürdüreceklerini söyleyen işçiler gazetemize konuştular.
Kiraz Yücel (42): TEKEL işçilerinin mücadelesini dikkatle izliyoruz. TEKEL işçileri haklarını alabilirlerse toplumun diğer kesimlerine örnek olurlar. Bu nedenle sendikaların hepsi bir araya gelmeli. O zaman biz de sendikaların yanında oluruz. Hiç kimse bu hükümet kadar özelleştirme yapmadı. CHP ile MHP neden bu konuda bir şey yapmıyorlar anlamıyorum TEKEL işçilerinin mücadelesini bir tek Hayat Televizyonu’ndan izliyoruz, diğer kanallar neden vermiyorlar bence bunları sorgulamalıyız. Yine Hayat’tan izlemiştim TEKEL işçileri için kumbarayla para topluyorlardı. Biz de hem işyerinde hem de mahallede kampanya başlatacağız.
Necati Korkmaz (18): Tekstilde işler durunca inşaatlarda çalışıyorum. Yani yazın inşaatlarda kışın tekstildeyim. Aldığım paranın hepsini aileme veriyorum, kendime çok az harçlık ayırabiliyorum. O yüzden TEKEL işçilerini çok iyi anlıyorum ve sonuna kadar onları destekliyorum
Nuray Yücel (29): Başbakan Erdoğan’ın bir parça vicdan olsaydı bu kış günü insanları bu kadar mağdur etmezdi. Beni en çok kızdıran şeyde vatan millet laflarını ağzından düşürmeyen MHP’nin işçiler için kılını kımıldatmaması. Halkımızın bunları görmeleri gerekiyor artık. Sendikaların genel greve gitmesi gerekiyor ama halkı da arkalarına alarak. İnsanların korkularını bırakıp hakları için mücadele etmeleri gerekiyor. Biz de hem mahallemizde hem de işyerimizde TEKEL işçileriyle 1 liranı paylaş kampanyasına katılacağız.
Selatin Gültekin (40): TEKEL işçilerinin mücadelelerini Evrensel’den takip ediyoruz. Tayyip Erdoğan basın bize karşı deyip duruyor ama biz görüyoruz ki basın aslında TEKEL işçilerine karşı. Neden diğer gazetelerde televizyonlarda TEKEL işçilerinin mücadelesini göremiyoruz. Evrensel ve Hayat Televizyonu’ndan başka veren yok. İSTANBUL
Deniz Göl
ÖNCEKİ HABER

‘Hepimizin kaderi ortak’

SONRAKİ HABER

Telekom işçileri çalışmaları hızlandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...