23 Şubat 2010 00:00

4-C’Yi YAŞAYAN BiLiR

Şemsi Vural, eski bir TEKEL işçisi eşi.

Paylaş

Şemsi Vural, eski bir TEKEL işçisi eşi. Sincan’da önceki gün TEKEL işçileri ile dayanışma amacı ile yapılan yürüyüş sırasında karşılaştığımız Vural, gazetemizin sorularını yanıtladı.
Eşinin daha önce TEKEL bira fabrikalarında çalışırken işyerinin kapandığını ve 4-c statüsünde çalışmaya başladığını ifade eden Vural, eşi 4-c’ye geçtiğinden beri hiçbir hakları olmadığını belirtti. Vural, “Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya bile ücretimiz yetmiyor. Eşim bira fabrikasında çalışırken ücret durumu daha iyiydi. Yılda 12 ay tam çalışıyordu. 20 gün ücretli izin hakları vardı. 4-c’ye geçtikten sonra artık on ay çalışıp iki ay işsiz kalıyor” diyerek, 4-c statüsünde çalışmanın zorluklarını anlattı.
Eşinin işsiz kaldığı iki ayı memleketlerinde geçirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Vural, bu yıl ise eşinin boşta kaldığı sürenin iki buçuk ayı bulduğunu, iki buçuk ay boyunca ücret alamadıklarını, ev kirasını bile ailelerinden yardım alarak ödediklerini kaydetti.
Vural, “Allah’tan çocukların okulu yok. En acısı da çocuklarınızın ihtiyaçlarını karşılayamamak oluyor. Çocukları, bir şey isteyecekler korkusu ile bir yere bile götüremiyoruz” sözleri ile yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Direnişteki TEKEL işçilerinin mücadelesini televizyondan sürekli takip ettiklerini belirten Vural, eşinin birkaç kez de TEKEL işçilerini ziyarete gittiğini belirterek, “4-c’yi yaşayan bilir. Direnen TEKEL işçileri haklılar ve biz de onları destekliyoruz” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)
Selma Gürkan
ÖNCEKİ HABER

70 günü devirdiler

SONRAKİ HABER

Harb-İş Kayseri Şubesi TEKEL pankartı astı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...