23 Şubat 2010 00:00

70 günü devirdiler

TEKEL işçileri, Türk-İş çevresindeki çadırkentlerinde direnişlerinin 70. gününde, kendi aralarında sohbetler edip, konfederasyon başkanlarının toplantısından çıkacak kararı ve Danıştay’a açılan davayı konuştular.

Paylaş

TEKEL işçileri, Türk-İş çevresindeki çadırkentlerinde direnişlerinin 70. gününde, kendi aralarında sohbetler edip, konfederasyon başkanlarının toplantısından çıkacak kararı ve Danıştay’a açılan davayı konuştular. 70. günlerinde en kitlesel destek ziyaretini de TÜMTİS yaptı.
Birkaç gündür sıcak olan Ankara’nın yeniden soğuması ve çadırkentte sobaların yeniden yanması, isli, dumanlı havayı da beraberinde getirdi. Bacalardan çıkan dumanlar dönem dönem ortamı nefes alınamaz hale getirirken, işçiler “Artık alıştık, başka da yapacak bir şey yok” görüşündeler.
Hafta sonunu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen destekçileriyle geçiren TEKEL işçileri, dünü daha sakin geçirdiler. “Bundan sonra ne olacağını” ve Danıştay’a yapılan başvurudan bu hafta içerisinde bir sonuç alınıp alınmayacağını tartışan işçilerin kulağı da Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen başkanlarının toplantısındaydı. Toplantıdan çıkacak kararın ve bu kararın uygulanmasının sonuç almak açısından önemli olduğunu belirten işçiler, “4-c’yi kesinlikle kabul etmediklerini” belirtmekle birlikte, bundan sonra sonuç almanın yolunun, bir bütün olarak hareket etmek ve hükümeti karar almaya zorlamak olduğunu ifade ettiler.
İşçilere, geldikleri günden bu yana her pazartesi kitlesel destek veren TÜMTİS üyeleri, dün de TEKEL işçilerini yalnız bırakmadılar. “Yaşasın sınıf dayanışması” pankartı ile çadırkente yürüyen TÜMTİS üye ve yöneticileri, “Her yer TEKEL her yer direniş”, “Genel grev genel direniş” sloganları attılar. İşçilerin de alkışlarla karşıladığı ziyarette konuşan Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan, TEKEL işçilerinin mücadelesini kendi mücadeleleri olarak gördüklerini ve desteklerinin süreceğini ifade etti.
Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen ve şube yöneticilerinin verdiği desteğe de TEKEL işçileri alkışlarla karşılık verdiler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Keçiören’de kriz ve TEKEL konuşuldu

SONRAKİ HABER

4-C’Yi YAŞAYAN BiLiR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...