23 Şubat 2010 00:00

Keçiören’de kriz ve TEKEL konuşuldu

ANKARA’nın Keçiören ilçesinde düzenlenen panelde, ekonomik krizin ve etkileriyle TEKEL işçilerinin mücadelesi tartışıldı.

Paylaş

ANKARA’nın Keçiören ilçesinde düzenlenen panelde, ekonomik krizin ve etkileriyle TEKEL işçilerinin mücadelesi tartışıldı.
Eğitim Sen Ankara 3 No’lu Şube, Dayanışma evi, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Der, Ovacık Der, EMEP, CHP, ÖDP, TKP, Keçiören ilçe örgütleri tarafından düzenlenen panele TEKEL işçileri de katıldı.
TEKEL işçilerinden İlhan Tekçam (Amasya), kendilerine destek veren Ankara halkına teşekkür ederek, “Bir vatandaş geldi, elinde elli lirası kalmış, dedi ki ‘Alışveriş yaptım elimde bu kadar kaldı, onu size bağışlamak istiyorum.’ İnanın çok duygulandık” dedi. Başbakan’ın kendileri üzerinden krizden mi çıkmak istediğini sorarak, “İnsanlar bize desteğe geliyor para harcıyor” diyen Tekçam’ın sözleri alkışlarla karşılandı.
TEKEL İşçisi Hüsniye Bayram da, özeleştiri yaparak, “Bizler şarap fabrikası kapatıldığında, sigara fabrikaları kapatıldığında izledik. Bizler eylem falan yapalım derken bazı sendikacılarımız bize ‘Ya arkadaşlar bizim için sıkıntı yok’ diyorlardı. Ama bugün geldiğimiz süreçte bakıyoruz ki bir zincirin halkası. Böl parçala yönet” dedi. “Bugün bize yapılanlar yarın size yapılacak, bizler gibi şimdiden seyirci kalmanızı istemiyoruz” diyen Bayram, “Bize verdiğiniz desteği 28 Şubat sürecine kadar çekmeyin, daha da güçlü olması için mücadelemize omuz verin” çağrısı yaptı.
Prof. Dr. Aziz Konukman ise dünya ekonomisi daha krizi görmeden sokaktaki insanın fiilen kriz yaşadığı bir ekonomik sisteme dikkat çekti. Prof. Dr. Ahmet Şahinöz de, “Dünyada her zaman kazananlar büyük sermayedarlardır” derken faturanın halka yıkıldığını anlattı.
Dr. Muammer Kaymak ise krizin kurumlar üzerinde etkisinden bahsetti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İskenderun’da oturma eylemi

SONRAKİ HABER

70 günü devirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...