23 Şubat 2010 00:00

ANKARA’NIN İLÇELERİNDE EYLEMLER SÜRÜYOR

Emek Partisi’nin TEKEL işçilerine destek amacıyla Ankara’nın çeşitli ilçe ve mahallelerinde düzenlediği eylemler sürüyor.

Paylaş

Emek Partisi’nin TEKEL işçilerine destek amacıyla Ankara’nın çeşitli ilçe ve mahallelerinde düzenlediği eylemler sürüyor. Eylemlerde, güvencesiz çalışmaya karşı TEKEL işçilerinin taleplerinin kabul edilmesi istendi.
‘ÖRGÜTLÜ GÜCÜN NE OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARDILAR’
TEKEL işçileriyle bir dayanışma etkinliği de Ankara’nın Altındağ ilçesinde gerçekleşti. Emek Partisi Altındağ İlçe Örgütü, Feridun Çelik Mahallesi’nde TEKEL işçileriyle dayanışma yürüyüşü düzenledi. Alibey Durağı’nda toplanan mahalleliler, TEKEL işçilerine destek veren sloganlarla Hüseyin Gazi Mahallesi son duraktaki pazaryerine kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında çevredeki esnaf da alkış ve ıslıklarla eyleme destek verdi. Burada konuşan İlçe Yöneticisi Nadir Altuntaş, sistemin insanları yıllardır yoksulluğa, sefalete mahkum ettiğini söyledi. TEKEL direnişinin işçi sınıfının örgütlü gücünün ne anlama geldiğini gösterdiğini belirten Altuntaş, “TEKEL direnişinin, olumsuz yaşam koşulları ve güvencesiz çalışma ortamına karşı bir araya gelmenin önemini gösterdiğini” söyledi.
Sadece TEKEL işçilerinin değil tüm işçi sınıfının, emekçilerin, ezilen ve sömürülen kesimlerin birleşmekten başka yolu olmadığını belirten Altuntaş, TEKEL direnişinin, hükümetin bütün engelleme ve saldırılarına rağmen devam edeceğini; desteklerin süreceğini ifade etti. Hükümetin, işçileri, emekçileri geri adım attırmak için saldırıda bulunduğunu kaydeden Altuntaş, “TEKEL direnişi, artık ulusal değil uluslararası bir etki de yaratmıştır. Dünyanın birçok ülkesinde TEKEL direnişiyle ilgili eylemler düzenlenmiştir” dedi.
Altuntaş, hükümetin yenilmeye mahkum olduğunu ifade etti. Sitelerden işçilerin ve Umut Kültür Derneği temsilcilerinin de katıldığı yürüyüş, TEKEL işçilerine desteğin süreceği mesajıyla sona erdi.
İŞÇİ BLOKLARI TEKEL İŞÇİSİNİN YANINDA
Çankaya Yüzüncü Yıl İşçi Blokları Mahallesi halkı, TEKEL işçileri ile dayanışma eylemi yaptı. Emek Partisi Çankaya İlçe Örgütü’nün çağrısıyla önceki gün Üçgen Çarşısı önünde toplanan mahalle halkı, pazaryerine yürüyerek basın açıklaması yaptı. ‘TEKEL işçisi kazanırsa halk kazanacak’ pankartı arkasında toplanan mahalleliler, ‘TEKEL işçisi direnişin simgesi’, ‘Hükümet 4-c’yi al başına çal’ sloganlarıyla TEKEL işçilerinin yanlarında olduklarını belirttiler. Burada açıklama yapan Emek Gençliği Üyesi Ekim Kılıç, yönetenlerin TEKEL işçilerine yönelik yalan, tehdit ve baskılarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Kılıç, AKP Hükümeti tarafından uygulanan özelleştirmelerin sonucu olarak PETKİM, TELEKOM, TÜPRAŞ, SEKA gibi kurumların büyük sermaye sahiplerine peşkeş çekildiğini belirtti. TEKEL işçilerinin ‘Ölmek var dönmek yok’ diyerek Türkiye işçi sınıfına önemli mesajlar verdiğini ifade eden Kılıç, “Bu mesaj açık ve nettir, zafer direnen emekçinin olacak” dedi. Yüzüncü Yıl halkının, TEKEL işçilerinin iş, ekmek, özgürlük mücadelesinde yanlarında olduğunu ifade eden Kılıç, mücadeleye desteklerinin devam edeceğini kaydetti.
SİNCAN’DA MÜCADELEYİ BİRLEŞTİRME ÇAĞRISI
Ankara’nın Sincan ilçesinde Emek Partisi İlçe Örgütü’nün çağrısıyla TEKEL işçileriyle dayanışma yürüyüşü yapıldı.
Sincan Organize Sanayi Bölgesi ve buradaki örgütsüz, güvencesiz ve kötü çalışma koşulları ile de bilinen Ankara’nın Sincan ilçesinde de önceki gün TEKEL işçileri için dayanışma yürüyüşü yapıldı.
Sincanlılar, Emek Partisi Sincan İlçe Örgütü ve Sincan Emek Gençliği’nin çağrısı ile Sincan Pazar Pazarı’nda bir araya geldiler. ‘Güvencesiz çalışmaya hayır, TEKEL işçisi kazanacak’ pankartı ile toplanan Sincanlılar, ‘İş ekmek yoksa barış da yok’, ‘Güvencesiz çalışmaya hayır’, ‘Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz’ sloganları ile Sincan Lale Meydanı’na yürüdüler.
Emek Partisi Sincan İlçe Başkanı Avukat Murat Denizer, TEKEL işçileri üzerinde oynanan oyunların, Sincan halkı, Organize Sanayi Bölgesi ve Ostim’de çalışan işçiler üzerinde de oynandığına vurgu yaparak, Organize Sanayi Bölgesi ve Ostim’de birçok işçinin, patronun keyfine göre işten atıldığını, asgari ücretin altında ve sigortasız çalıştırıldığını söyledi. “Hiçbirimiz bir ay sonra aynı işyerinde çalışacağımızdan emin değiliz” diyen Denizer, TEKEL işçileri ve Sincan halkının taleplerinin farklı olmadığını, TEKEL işçilerinin mücadelesinin Sincan halkının da mücadelesi olduğunu belirtti.
Denizer ayrıca, TEKEL işçilerinin mücadelesinin oluşturduğu havanın Ostim ve Organize Sanayi Bölgesi işçileri tarafından da taleplerini haykırmak için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Birleştiğimiz takdirde mutlaka kazanacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

32 yıllık dernek sokakta mı kalacak?

SONRAKİ HABER

İskenderun’da oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa