23 Şubat 2010 00:00

32 yıllık dernek sokakta mı kalacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ni sokağa atmaya hazırlanıyor. Belediye, kiracısı olduğu arsasından çıkması yönünde derneğe tahliye yazısı gönderdi.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ni sokağa atmaya hazırlanıyor. Belediye, kiracısı olduğu arsasından çıkması yönünde derneğe tahliye yazısı gönderdi. Bir yanlışlık olduğunu düşünen dernek yetkilileri, Belediye Emlak Müdürlüğü Daire Başkanlığı, İBB Başkanlığı, AKP İl Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimlerde bulundu. Ancak tüm bu girişimler sonuçsuz kaldı. Belediye, Bakırköy Kaymakamlığı’ndan, derneği polis zoruyla atmasını istedi.
POLİS ZORUYLA ATACAKLAR
Önceki gün Türkiye Kas Hastalıkları Derneği adına yapılan yazılı açıklamada, “Tüm bu iyi niyetli girişimlerimize karşın İBB, kira sözleşmemizi yenilemeyerek 32 yıllık derneğimizin emeğini ve birikimini yok saymayı seçmiş ve Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ni sokağa terk etme kararından vazgeçmemiştir. Yine üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz ki İBB, Bakırköy Kaymakamlığı’na gönderdiği yazıyla, derneğimizin, basit bir işgalci gibi kolluk kuvvetleriyle çıkarılmasını talep etmiştir” denildi.
ACIMASIZ BİR KARAR

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin, yaklaşık 100 bin kas hastasının toplumla entegrasyonunu sağlamak, daha kaliteli yaşam sürmelerinin koşullarını yaratmak gibi amaçlar doğrultusunda 1978 yılında kurulduğunun hatırlatıldığı açıklama, şöyle devam etti: “Ülkemizin de imzaladığı uluslararası sözleşmelerle Engelli Hakları Sözleşmesi, devlete sivil toplum örgütlerini desteklemeyi şart koşmaktadır. Kamusal sorumluluğu olan tüm yönetici ve politikacıların, ülkemizdeki engelli sorununa ve çözümüne büyük destek vermeleri gerekirken tam aksi davranış içinde olmalarını, büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılamaktayız.”
Açıklamada, demokrasi söylemlerinin çok yoğun olduğu şu günlerde kitle örgütlerinin olmadık bahanelerle yok edilmek istenmesinin anlaşılmaz olduğu belirtilerek, bu tür yaklaşımların planlı, acımasız ve tehlikeli olduğu ifade edildi.
(İstanbul/EVRENSEL)

DERNEĞİN FAALİYETLERİ
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği; fizyoterapi hizmetleri, mesleki rehabilitasyon hizmetleri,
takı-tasarım ve ahşap boyama kursları, psikoterapi çalışmaları, çağrı merkezi müşteri temsilcisi eğitim programı gibi hizmetlerle ve birçok kamu kuruluşu ve uluslararası kurumlarla da ortak çalışmalar yaparak, kas hastalıklarına yakalanmış vatandaşlara yardım ediyor.
ÖNCEKİ HABER

Çorum derneklerinden ‘Demokrasi ve Laiklik’ konulu söyleşi

SONRAKİ HABER

ANKARA’NIN İLÇELERİNDE EYLEMLER SÜRÜYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa