23 Şubat 2010 00:00

Yazar ve sanatçılar kendilerini ihbar etti

DEVRİMCİ Karargah soruşturmasının iddianamesinde, Mehmet Yeşiltepe’nin aleyhine delil olarak kullanılan yazıların sahipleri, adliyeye giderek kendilerini ihbar ettiler.

Paylaş

DEVRİMCİ Karargah soruşturmasının iddianamesinde, Mehmet Yeşiltepe’nin aleyhine delil olarak kullanılan yazıların sahipleri, adliyeye giderek kendilerini ihbar ettiler. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen yazarlar, suçlu olduklarını beyan eden dilekçeyi savcılığa teslim ettiler.
Devrimci Karargah davası tutuklu sanıklarından Mehmet Yeşiltepe’nin tutuklu kalmasını protesto eden sanatçı ve aydınlar, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Yeşiltepe’nin tutuklanmasında delil olarak kabul edilen yazıların sahibi olduklarını söyleyen Cezmi Ersöz, İlkay Akkaya, Ragıp Zarakolu, Temel Demirer, Mustafa Yalçıner, Necati Abay, Suat Batı ve Gül Gökel, yazıların sahibinin kendileri olduğunu belirten bir dilekçeyle savcılığa başvurdu.
Sanatçı ve yazarlar, adliye çıkışında basın açıklaması yaptılar.
Kendisiyle bir gazetede yapılan röportaj yüzünden Yeşiltepe’nin tutuklu olduğunu belirten Mustafa Yalçıner, “Savcılıkta bu görüşler benimdir. 40 yıl önce Türkiye bu olayları yaşadı, ben de 1. dereceden tanığı olarak bunları anlattım. ‘Herhangi bir muhatap isteniyorsa muhatap benim’ diye dilekçede ifade ettim” şeklinde konuştu.
‘BEN NİYE DIŞARIDAYIM?’
Türkiye’de yargının artık ortaoyununa döndüğünü savunan Temel Demirer, hazırlanan iddianamenin dijitalinde kendisinin örgütün teorisyeni olarak yer almasına rağmen tutuklanmadığını ifade etti. Demirer, “Ben de içeri girdim ve ‘Ben suçluyum, peki ben niye dışarıdayım’ diye sordum. Aziz Nesin’in yaşayıp bugün olanları görmesi gerekiyordu” diye konuştu.
Olup bitenleri anlamanın mümkün olmadığını dile getiren İlkay Akkaya ise “Ben suçlu olabilirim. Beni de içeri almalarını rica ediyorum” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

DAVA BiTiYOR TANIKLAR YOK

SONRAKİ HABER

Türkiye silahta ilk 20’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...